Daugavpils vadība negrasās atbrīvot no darba mākslas centra direktoru

Kultūra
VS.LV 16:43, 29.11.2022 0

Daugavpils dome negrasās atbrīvot no darba Marka Rotko mākslas centra direktoru Māri Čačku, informēja pašvaldības pārstāve Nataļja Ivanova.

 

"Situācija saistībā ar izstādi ir atrisināta. Jautājums par Čačkas atbrīvošanu no ieņemamā amata netiek skatīts," rakstīja Ivanova.

Sandersa Raudsepa trīs darbu izņemšana no Rotko mākslas centra ekspozīcijas izraisīja asu viedokļu sadursmes sociālajos tīklos. Nosodījumu par notikušo paudusi Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce, Latvijas muzeju biedrība un citi.

Bažas par iespējamo atlaišanu no darba Rotko mākslas centra direktors Čačka paudis medijiem.

Kā iepriekš vēstīja Latvijas Radio, pēc Daugavpils pašvaldības spiediena Rotko mākslas centrs izņēmis no ekspozīcijas trīs pirms mēneša atklātas igauņu keramiķa Sandersa Raudsepa personālizstādes "Nāvīga vēlme nonākt pēcnāvē" darbus. Mākslinieks ciklā "Tavs alternatīvais Jēzus" dažādos veidos interpretējis krustu, tai skaitā izvietojot uz tā vīriešu fallus. Pēc izstādes atklāšanas mākslas centrs un Daugavpils dome saņēmuši virkni reliģisko konfesiju, dažādu kultūras biedrību un iedzīvotāju vēstuļu ar izstādes nosodījumu un aicinājumu ekspozīciju noņemt.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Konkursā uz Nacionālās operas un baleta valdi pieteikušies 23 pretendenti

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) valdi - trīs valdes locekļu amatiem - pieteikušies 23 pretendenti.

Kultūra Franču aktieri Depardjē oktobrī sāks tiesāt par seksuālu uzbrukumu

Franču kinoaktieris Žerārs Depardjē no oktobra tiks tiesāts par seksuālu uzbrukumu, pirmdien paziņoja Parīzes prokurors.

Kultūra Radīta mobilā lietotne ar vairāk nekā 400 Latvijas Radio audiopasakām

Latvijas Radio ir izstrādājis jaunu mobilo lietotni - "Latvijas Radio pasakas", kur apkopotas vairāk nekā 400 pasakas par visdažādākajām tēmām, informē Latvijas Radio pārstāvji.

Kultūra Rīgas Vāgnera teātra ēkā noslēdzies demontāžas posms

Rīgas Vāgnera teātra ēkā noslēdzies demontāžas posms, kā arī pabeigts ēkas tehniskais projekts, informē Rīgas Riharda Vāgnera biedrības (RRVB) pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība Nosaukta summa, kāda nepieciešama patvertņu izveidošanai

Latvijā patvertņu un vietu, kur patverties, atjaunošanai vai izveidošanai indikatīvi būtu nepieciešami kā minimums 98 679 900 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojuma projekts valdībai.

Sabiedrība Vecpils iedzīvotāji Kurzemē atceras kolhoza laikus (+VIDEO)

Pēteris Lācis izveidoja "Ziedu" par vadošo saimniecību.

Veselība Latvijas onkoloģe iestājas par sieviešu vakcināciju pret vēzi (+VIDEO)

Šogad ir pēdējais gads, kad darbojas līdzšinējais “Veselības aprūpes pakalpojumu onkoloģijas jomā uzlabošanas plāns".

Sabiedrība Izglītības nodrošināšana ukraiņu bēgļu bērniem varētu izmaksāt 2 miljonus eiro

Lai nodrošinātu mācības visiem ukraiņu bēgļu bērniem, no septembra līdz decembrim būs nepieciešami kopā 2 356 507 eiro, bet 2025.gadā - 4 316 027 eiro, liecina likumprojekts, ko Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodevusi saskaņošanai.