• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Maija beigās visā Latvijā notiks "Baznīcu nakts"

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 18:43, 20.02.2022


Šogad 28.maijā dievnamos visā Latvijā notiks "Baznīcu nakts" un "Atvērtā baznīcu diena".


Foto: LETA

Šogad "Baznīcu nakts" lozungam un tēmai izvēlēti Bībeles vārdi: "Un dari to zināmu saviem bērniem un saviem bērnu bērniem."

Ar šiem vārdiem pasākuma rīkotāji aicina pārdomāt ticības un ar to saistītā vērtību mantojuma uzticēšanu no paaudzes paaudzē, domāt par ģimenes saitēm un draudzes kopības nozīmi.

Līdzās "Baznīcu nakts" pasākumiem rīkotāji aicina draudzes visos novados atsaukties dalībai arī iniciatīvā "Atvērto baznīcu diena", jo dievnama atvērtība sabiedrībai ir viens no kalpošanas misijas veidiem. Šīs iniciatīvas laikā draudzes tiek aicinātas iespēju robežās dievnamus turēt atvērtus jau dienas laikā. "Baznīcu nakts" rīkotāji apzinās, ka daudzviet var būt grūti nodrošināt dievnama atvērtību visu dienu, tādēļ baznīcu dežūrās rosināts iesaistīt ne tikai draudzes cilvēkus, bet arī ļaudis no vietējās apkārtnes vai draudzes draugu loka.

Ņemot vērā Latvijas valdības pieņemto konceptuālo lēmumu, ka no 1.aprīļa varētu atcelt visus pandēmijas ierobežošanas noteikumus, rīkotāji cer, ka "Baznīcu nakts" un "Atvērto baznīcu diena" šogad atkal varēs norisināties bez būtiskiem ierobežojumiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Latviešu reperim palīgā nāca mākslīgais intelekts

Esiet uzmanīgi, dziesmas satur neķītru valodu.

Kultūra Sestdien Ventspilī darbu sāk jauns muzejs (+VIDEO)

Izveidota arī Ziemeļkurzemes dabas ekspozīcija – radot īsta meža klātbūtni.

Kultūra Protestētāji pie BBC biroja Londonā aicina boikotēt Eirovīziju

Pie Lielbritānijas raidsabiedrības BBC biroja Londonā ceturtdien notika palestīniešu atbalstītāju demonstrācija, kuras dalībnieki aicināja Lielbritānijas pārstāvi Eirovīzijas dziesmu konkursā boikotēt šo konkursu.

Kultūra Daugavpilī apskatāmi vēl divi Marka Rotko oriģināldarbi

Atzīmējot Rotko muzeja 11.dzimšanas dienu, šodien plkst.16 līdzās pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko oriģināldarbu ekspozīcijai tiks atklāti vēl divi viņa oriģināldarbi, aģentūru LETA informēja Rotko muzeja Mākslas departamenta speciāliste Inita Paegle.

Lasiet arī

Pasaule Pāvests Francisks mudina izbeigt bezjēdzīgo karu Ukrainā

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks sestdien tradicionālajā Ziemassvētku dienas uzrunā "Urbi et orbi" ("Pilsētai un pasaulei") aicināja izbeigt karu Ukrainā, kuru viņš nodēvēja par bezjēdzīgu.

Sabiedrība Ticīgos aicina lūgties par mieru

Sākot no šodienas, 29.novembra, līdz 7.decembrim kustība "Pro Sanctitate" ar novennas palīdzību aicina kopā gatavoties Marijas Bezvainīgās ieņemšanas svētkiem un kopīgi lūgties par mieru, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Romas Katoļu baznīcā.

Sabiedrība Rīgā notiks ekumēnisks aizlūgums par Ukrainas Holodomora upuriem

Nākamnedēļ Rīgā Svētā Pētera baznīcā notiks ekumēnisks aizlūgums "Holodmor 1932-2022", kas būs veltīts PSRS izraisītā Ukrainas Holodomora upuriem un Ukrainas tautai, kas patlaban pretojas Krievijas iebrukumam, aģentūru LETA informēja Latvijas Ukraiņu kongresā.

Kultūra Rīgā norisināsies "Baznīcas diena"

Sestdien, 16.jūlijā Rīgā norisināsies Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas (LELB) svētki - "Baznīcas diena", aģentūru LETA informēja LELB projektu vadītāja Agita Krastiņa.