Millers: Krievijas galvenais TV kanāls veic Latvijas sabiedriskā TV uzdevumu

Kultūra
09:03, 18.01.2021 0

Producents Juris Millers veltījis skarbus vārdus Latvijas Televīzijai kā sabiedriskajam medijam: tā esot atteikusies pārraidīt vērienīgu Raimonda Paula koncertu Maestro jubilejas kontekstā, kaut gan koncerta producents šādu iespēju piedāvājis.

 
Foto: LETA
Sociālajā tīklā Facebook Millers raksta: "Nekad mūžā nespēju iedomāties, ka kādreiz to teikšu, bet šobrīd mūsu kaimiņvalsts Krievijas galvenais TV kanāls veic Latvijas sabiedriskā TV uzdevumu - godina Raimondu Paulu jubilejā ar vērienīga koncerta translāciju. No pavisam drošiem avotiem zinu, ka pašmāju sabiedriskās TV programmu daļas darbinieki atteicās no iespējas pārraidīt vērienīgu Maestro jubilejas koncertu, lai gan tā producents šādu iespēju piedāvāja. Un šis ne tuvu nav pirmais gadījums, kad tagadējie LTV programmu plānotāji ignorē Latvijas kultūras dzīvē nozīmīgāko autoru - dzejnieku un komponistu darbu ierakstus, argumentējot, ka "trūkst novitātes", "līdzīgi popūrijkoncerti jau ir pietiekamos krājumos". Nupat redzējām, ka tie krājumi bija tieši tik lieli, cik sižets "Panorāmā", kur Andrejs Volmārs dažādos gados intervē Paulu. Jautājums par viņu kompetenci, šķiet, ir jāskata kopsakarībā ar sabiedriskajā TV notiekošo programmas izvarošanu." Jāpiebilst, ka Millera viedoklis novērtēts atšķirīgi: ja liela daļa viņam pilnīgi piekrīt, tad citi aizrāda, ka Latvijas televīzijas kanālos bijis gana daudz citu Paula koncertu un jubilejas koncertu no Dzintaru koncertzāles tiešraidē pārraidījis TV kanāls Re:TV.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Muzeju naktī runās par latviešu kino leģendu Adu Neretnieci (+VIDEO)

"Kinorežisors - tā ir nolādēti grūta profesija, īpaši sievietei".

Kultūra Francijā sāksies Kannu festivāls, kurā demonstrēs Latvijas filmu «Straume»

Francijā šodien sāksies Kannu kinofestivāls, kur konkursam "Īpašais skatiens"atlasīta arī Latvijas režisora Ginta Zilbaloža pilnmetrāžas animācijas filma "Straume" jeb "Flow", aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra (NKC) pārstāve Margarita Rimkus.

Kultūra Azerbaidžānas paklāji rotā Liepājas muzeju (+VIDEO)

Aušanai tiek izmantots tikai roku darbs.

Kultūra Dons: «Esmu gandarīts ar paveikto»

Latvijas delegācija dziedātāja Dona veikumu Eirovīzijas konkursā vērtē pozitīvi, uzsverot, ka uz šo konkursu var atskatīties ar lepnuma sajūtu, jo pēc ilgiem laikiem Latvija pelnīti atgriezusies konkursa finālā, sacīja Latvijas delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš.

Lasiet arī

Interesanti fakti Valdība lems par 87 personu uzņemšanu Latvijas pilsonībā

Valdība nākamnedēļ lems par 87 personu, tostarp viena nepilngadīga bērna, uzņemšanu Latvijas pilsonībā.

Pasaule Zelenskis: Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā var būt tikai pirmais vilnis

Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā šomēnes var būt tikai tās uzbrukumu "pirmais vilnis" un Krievijas armijai varētu būt mērķis ieņemt Harkivu, piektdien intervijā ziņu aģentūrai AFP brīdināja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Kriminālziņas Kur Latvijas iedzīvotāji pazūd: nekļūt par cilvēktirdzniecības upuri (+VIDEO)

Daudzi cilvēki izmisīgi vēlas atrast darbu un jau ir gatavi krist uz apšaubāmiem sludinājumiem.

Kriminālziņas Partija rosina atņemt parlamenta «mūža caurlaidi» notiesātiem deputātiem

Partija "Progresīvie" rosina atņemt parlamenta "mūža caurlaidi" notiesātiem bijušajiem Saeimas deputātiem.