• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kariņš uzsver koordinācijas trūkumu starp iestādēm vardarbības novēršanai

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 15:35, 26.05.2023


Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzsver koordinācijas trūkumu starp pārvaldes iestādēm vardarbības novēršanai.


Foto: LETA

Premjers šodien ir sasaucis Noziedzības novēršanas padomes (NNP) sēdi saistībā ar sabiedrībā bažas raisījušajiem vardarbības gadījumiem. Sanāksme vēl turpinās.

NNP sēdē Tieslietu ministrija, Iekšlietu ministrija, Labklājības ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, kā arī Ģenerālprokuratūra sniedz savus ziņojumus par priekšlikumiem noziedzīgu nodarījumu, kas saistīti ar vardarbību, novēršanai un apkarošanai.

Kariņš žurnālistiem sacīja, ka bažas ir raisījuši divi savstarpēji nesaistīti vardarbīgi un nežēlīgi notikumi Jēkabpilī un Imantā. Vardarbība mūsu sabiedrībā ir problēma, kas jārisina, uzsvēra Kariņš un pauda nožēlu, ka reizēm traģisks notikums ''iekustina valsts aparātu'', lai problēmas tiktu risinātas.

Premjers atzina, ka valstī nav izveidota vienota sistēma, un ir nepieciešams pārraudzīt vardarbības problēmu kopumā. Arī uzklausot iesaistītās pārvaldes puses, iestādes atzīst koordinācijas trūkumu vardarbības apkarošanai, norādīja Kariņš.

Premjers uzsvēra, ka primāri jādomā par vardarbība novēršanu un palīdzības sniegšanu cietušajiem, lai nenonāktu līdz traģēdijai. Tāpat ir jābūt skaidrai informācijai un institūcijai, kur cietušajiem vērsties, lai upuri varētu tikt prom no varmākām un turpināt dzīvi drošībā. Premjers ir pārliecināts, ka sistēmu ir iespējams uzlabot.

Valdības vadītājs norādīja, ka tiks strādāts pie tā, kas ir maināms likumdošanā un procedūrās, lai mazinātu cēloņus un traģisku notikumu atkārtošanos.

Kā ziņots, Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar pusaudžu izplatīto iniciatīvu pulcēties Imantas mikrorajonā, lai reaģētu uz maija sākumā notikušo vienaudža piekaušanu. Lielākā daļa pusaudžu ir nopratināti, un šie bērni ir vecumā no 13 līdz 15 gadiem.

Savukārt aprīlī Jēkabpils novadā sava bērna un mātes acu priekšā tika nogalināta 1983.gadā dzimsi sieviete. Slepkavību pastrādāja viņas bijušais vīrs Leons Rusiņš, kurš mēnešiem ilgi sievietei draudēja un viņu vajāja. Par to regulāri tika ziņots policijai, bet sieviete pasargāta netika. Konkrētajā situācijā personai bija 19 kriminālprocesi, no kuriem 18 - par nolēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Aizdomās par gatavošanos valsts amatpersonas slepkavībai aizturēti pieci cilvēki

Valsts policija aizdomās par iespējamu sagatavošanos kādas valsts amatpersonas slepkavībai aizturējusi piecas personas, aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

Kriminālziņas Apcietina divas personas, kuras atbalstījušas Bukaina meitas nolaupīšanu

alsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi divas personas, kuras tiek turētas aizdomās par prokremliskā aktīvista Staņislava Bukaina atbalstīšanu, īstenojot meitas nolaupīšanu un aizvedot viņu uz Krieviju.

Kriminālziņas Ar SUP dēli Krievijā nokļuvušais ir prokremliskais aktīvists

Nedēļas nogalē ar SUP dēli no Latvijas Krievijā nelikumīgi nokļuvušais vīrietis ir organizācijas "Baltijas antifašisti" krimināllietā apsūdzētais prokremliskais aktīvists Staņislavs Bukains, ziņo LETA.

Kriminālziņas Soctīklos tiek apspriesta kratīšana: «Tauta zina, ka Ždanoka vainīga» (+VIDEO)

Tatjana Ždanoka ir saistīta ar iespēju sazināties ar Krievijas specdienestiem.

Lasiet arī

Kriminālziņas Linkaits izstājies no JKP

Bijušais satiksmes ministrs Tālis Linkaits izstājies no Jaunās konservatīvās partijas (JKP), ceturtdien ziņo Latvijas Televīzija.

Kriminālziņas Kā nekļūt par noziedznieka upuri, iepērkoties internetā (+VIDEO)

Krāpnieks bieži atsūta saiti uz viltus vietni, kas ir izveidota līdzīga kādam no populāriem kurjerdienestiem.

Sabiedrība Trenē spēju izvērst mobilizācijas centrus

Rīt Nacionālie bruņotie spēki izvērsīs mobilizācijas centrus Rīgā, Saldū, Valmierā, Jēkabpilī un Gulbenē, lai trenētu un pilnveidotu kārtību, kādā krīzes situācijā Latvijas pilsoņi tiek aicināti un iesaukti bruņotajos spēkos.

Ekonomika Jautājuma likmes ir augstas... Asociācijas viedoklis par darbībām ar LMT un Tet

Latvijas Telekomunikāciju asociācija aicina atcerēties ne vien par Telia un valsts maka interesēm, bet paturēt prātā arī Latvijas telekomunikāciju nozares kopējo veselību, valsts drošības jautājumus, attīstības perspektīvu un lietotāju intereses, lai arī turpmāk varam lepoties, ka esam Eiropas priekšpulkā ar jaudīgu nozari, pakalpojumu kvalitāti, tehnoloģiju attīstību un labiem piedāvājumiem.