Augsta ranga Latgales policistu krimināllietu turpinās iztiesāt februāra sākumā

Kriminālziņas
LETA 18:45, 30.01.2023 0

Krimināllietu, kurā kādreizējais Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes augsta ranga policists apsūdzēts par kukulī pieņemtu naudu, gaļas izstrādājumiem un alkohola pudeli, Ekonomisko lietu tiesa (ELT) plāno turpināt skatīt 8.februārī plkst.10, informē tiesā.

 

Lietā apsūdzēti Aivars Stivriņš, Aivars Kozlovskis un Sandis Stuburs. Trijotni 2019.gada rudenī aizturēja Iekšējās drošības birojs. Stivriņš tobrīd bija Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja priekšnieka vietnieks, taču tagad, kā noskaidroja VP Sabiedrisko attiecību nodaļā, viņš ieņem Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas Patruļdienesta rotas komandiera amatu.

Prokuratūrā iepriekš noskaidroja, ka tā nodevusi tiesai krimināllietu trīs personu apsūdzībā par kukuļošanu, proti, divas personas izdarīja kukuļa piedāvāšanu un došanu VP augsta ranga amatpersonai.

Saskaņā ar apsūdzību Latgales reģiona pārvaldē tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par to, ka viens no apsūdzētajiem kāda veikala telpās veica sīko huligānismu.

Tad šī persona kopā ar otru lietā apsūdzēto, kas tobrīd bija VP amatpersona, nodibināja kontaktus ar Latgales reģiona pārvaldes augsta ranga amatpersonu, lai tā, izskatot pārsūdzību administratīvā pārkāpuma lietā, kukuļdošanas rezultātā atceltu tajā pieņemto lēmumu un izbeigtu administratīvā pārkāpuma procesu.

Nodotais un pieņemtais kukulis bija 100 eiro, gaļas izstrādājumi un alkohola pudele.

ELT atrodas arī cita krimināllieta, kurā Stuburs apsūdzēts par 200 eiro kukuļa izspiešanu no kāda autovadītāja, apgalvojot viņam, ka izelpā konstatētais alkohola daudzums pārsniedz pieļaujamo normu, lai gan patiesībā tā nebija.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Valdība plāno precizēt Sankciju koordinācijas padomes uzdevumus

Valdība ar grozījumiem Starptautisko un Latvijas nacionālo sankciju likumā precizēs Sankciju koordinācijas padomes (SKP) uzdevumus, izriet no Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavoto noteikumu grozījumu anotācijas Tiesību aktu portālā.

Kriminālziņas Zviedrijas pilsētā Malmē pirms Eirovīzijas dedzināts Korāns

Zviedrijas pilsētā Malmē, kur notiks Eirovīzijas dziesmu konkurss, kāds vīrietis un sieviete piektdien dedzināja Korāna eksemplāru.

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.

Kriminālziņas Avārijā Olaines novadā gājis bojā cilvēks

Pagājušajā diennaktī avārijā Olaines novada Grēnēs gājis bojā cilvēks, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Lasiet arī

Pasaule Ķīnā uzbrukumā slimnīcai ievainoti un nogalināti vairāk nekā desmit cilvēku

Ķīnas dienvidrietumos uzbrukumā slimnīcai otrdien nogalināti vai ievainoti vairāk nekā desmit cilvēku, vēsta valsts plašsaziņas līdzekļi, neprecizējot uzbrukuma raksturu.

Sports Paziņo Latvijas izlases sastāvu Pasaules čempionātam

Latvijas vīriešu hokeja izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā pietaupītas vietas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošajiem vārtsargam Artūram Šilovam, uzbrucējam Teodoram Bļugeram un aizsargam Uvim Balinskim, otrdien preses konferencē paziņoja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Sabiedrība Elektroenerģijas vidējā cena aprīlī Latvijā samazinājusies par 9%

Elektroenerģijas vidējā cena šogad aprīlī Latvijas tirdzniecības apgabalā bija 60,25 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir par 12% mazāk nekā martā un par 9% mazāk nekā 2023.gada aprīlī, liecina Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" sagatavotais elektroenerģijas tirgus apskats.

Sabiedrība Autovadītāji Rīgā arvien biežāk brauc pa sabiedriskā transporta joslām

Autovadītāji Rīgā arvien biežāk pārkāpj liegumu braukt pa sabiedriskā transporta joslām, lēš biedrība "Izglītības, kultūras un inovatīvo projektu asociācija", kas īsteno kampaņu "Cieni sabiedrisko!".