• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nu gan iekūlusies! VDD sācis pārbaudi par Grevcovas izteikumiem

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 10:48, 24.01.2023


Valsts drošības dienests (VDD) sācis pārbaudi par Saeimas deputātes Glorijas Grevcovas ("Stabilitātei") publiskajiem izteikumiem Latvijas Okupācijas muzejā, kuros daļa sabiedrības saklausījusi iespējamu Latvijas okupācijas fakta noliegšanu.



Kā informēja dienests, pārbaude sākta saistībā ar sociālajā tīklā "TikTok" 22.janvārī publicētu videouzrunu, kurā Grevcova Latvijas Okupācijas muzejā izvietotos eksponātus un gida stāstīto nosaukusi par propagandu.

Savukārt Saeimas deputāts Edmunds Jurēvics (JV) ir vērsies prokuratūrā, lūdzot to vērtēt Grevcovas izteikumus.

Grevcovas "TikTok" kontā tika ievietots un vēlāk izdzēsts video vēstījums krievu valodā, kurā deputāte klāstīja, ka atnākusi uz "tā saucamo Okupācijas muzeju". Grevcova video apgalvoja, ka muzejā "nesakrīt fakti" un ka gids stāstot "paralēlo, izdomāto vēsturi".

"Kas tas par muzeju un tieši kāpēc, kādu mērķu labad tas ir radīts? (..) Apskatījām visus eksponātus, un sapratām - re, kā mūs muļķo, kā mūs muļķo," video tika paudusi partijas "Stabilitātei" deputāte, kura muzejā redzamo dēvē par "īstu propagandu".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Rīgas centrā pazudušais vīrietis atrasts miris Daugavā

Bezvēsts prombūtnē esošais Roberts Miksons, kurš nedēļas nogalē pazuda pēc iziešanas no atpūtas vietas Vecrīgā, otrdien bez dzīvības pazīmēm izcelts no Daugavas Rīgā, informē Valsts policija (VP).

Kriminālziņas Latvijā varētu ieviest kriminālatbildību par seksuālu uzmākšanos

Tieslietu ministrija (TM) kopā ar ekspertiem sākusi strādāt pie likuma izmaiņām, lai Latvijā ieviestu kriminālatbildību par seksuālu uzmākšanos.

Kriminālziņas KNAB vēlas tiesības saņemt no bankām plašākas ziņas par klientu darījumiem

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sagatavojis grozījumus likumos, aicinot birojam piešķirt tiesības saņemt no kredītiestādēm plašākas ziņas par klientiem, to kontiem un finanšu darījumiem "taktiskās analīzes funkcijas veikšanai".

Kriminālziņas Robežsargi izņem 20 000 kontrabandas cigarešu

Svētdien, 24. martā, robežsargi pārtrauca cigarešu nelikumīgu pārvietošanu pāri Latvijas - Baltkrievijas valsts robežai un izņēma 20 000 kontrabandas cigarešu, ziņo Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Jolanta Babiško.

Lasiet arī

Sabiedrība Taksometru vaučeru tirdzniecību Rīgas lidostā varētu sākt aprīlī

Taksometru vaučeru tirdzniecību VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" varētu sākt aprīlī, ceturtdien preses konferencē medijiem sacīja Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Sabiedrība Kurš visbiežāk uzstājās no tribīnes?

Saeima šī gada ziemas sesiju slēdz 28.martā un pavasara sesiju sāks 8.aprīlī.

Pasaule Krievija pārceļ kara lidmašīnas no Pleskavas uz Sibīriju

Krievija pārvieto Pleskavā izvietotās kara transporta lidmašīnas "Il-76" uz 2700 kilometru attālo Hantu-Mansu reģionu, jo bažījas par iespējamiem Ukrainas gaisa uzbrukumiem, ziņo igauņu laikraksts "Louna-Eesti Postimees".

Ekonomika Lietuvas uzņēmums prasīs Rīgas domei atlīdzināt zaudējumus

Lietuvas nekustamo īpašumu attīstītājs "Sirin Development" prasīs Rīgas domei atlīdzināt zaudējumus, kas radīti, atceļot 22 zemesgabalu pie lidostas izsoli, pavēstīja "Sirin Development" valdes loceklis Laurīns Kuzavs.