• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ventspilī atklās vissezonas rodeļu trasi

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 04:32, 10.06.2023


Ventspils Piedzīvojumu parkā šodien pkst.11 tiks atklāta visas sezonas rodeļu trase, aģentūru LETA informēja Ventspils Komunālās pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Helēna Blumberga.



Atklāšanā apmeklētājus priecēs muzikāli priekšnesumi grupas "Laika upe" izpildījumā, cirka mākslinieki. Katram rodeļa trases biļetes pirkumam viena Piedzīvojumu parka atrakcijas zonas atrakcija bez maksas

Trase būs atvērta visu gadu jebkuros laika apstākļos. Lietus laikā kamanas būs aprīkotas ar aizsegiem, pasargājot pasažieri no nokrišņiem.

Trases kopējais garums ir 800 metri, no kuriem nobrauciens ir 580 metri un pacēlāja garums 220 metri. Rodeļu trase ir izbūvēta ne tikai kalna zemes reljefa līmenī, bet trases augstākais punkts atrodas nobrauciena sākumā ap 25 metru no zemes ar vairākiem 360 grādu pagriezieniem nobrauciena laikā, un kamanu maksimālais ātrums spēs sasniegt līdz 40 kilometriem stundā (km/h).

Trasē būs pieejamas kamanas, kuras aprīkotas ar manuālo un elektronisko bremzēšanas sistēmu, kas nodrošinās pašbremzēšanu gadījumā, ja priekšā braucošais apmeklētājs brauks lēnāk vai arī tiks pārsniegts drošs braukšanas ātrums. Šajās kamanās varēs braukt viens vai divi apmeklētāji vienlaicīgi.

Rodeļu trases tika uzbūvēta tā dēvētā augstas gatavības pašvaldības investīciju projekta ietvaros jauna tūrisma pakalpojuma attīstībai Ventspilī. Valsts budžeta finansējums no projekta attiecināmajām izmaksām ir 1,6 miljoni eiro.

Darbus veica SIA "Pilsbūve", būvuzraudzību - SIA "Firma L4", savukārt autoruzraudzību - arhitektu biroji SIA "Nams", SIA "Arvol" un SIA "AB Clausen Latvia".

Šī projekta apakšuzņēmējs bija Vācijas rodeļu trašu ražotājs "Josef Wiegand GmbH & Co. KG", kam ir 40 gadus ilga pieredze šajā nozarē un kas darbojas visā pasaulē.

Rodeļu trasi apsaimniekos SIA "Olimpiskais centrs "Ventspils"", kas maksās pašvaldībai nomas maksu. Līdz ar objekta izveidi tiks radītas līdz astoņas jaunas darba vietas.

"Olimpiskais centrs "Ventspils"" pieder pašvaldībai (52,68%) un Latvijas Olimpiskajai komitejai (47,32%). Uzņēmums pērn strādāja ar 1,65 miljonu apgrozījumu un cieta 489 571 eiro zaudējumus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.