• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jaunmoku pils aicina uz košām Lieldienām

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 23:54, 29.03.2023


9.aprīlī no pl. 12.00 - 17.00 Jaunmoku pils parkā notiks vairākas aizraujošas Lieldienu aktivitātes. No olu ripināšanas un dancināšanas, radošās darbnīcas un tematiskajām muzeja izstādēm, līdz lielākā olu burbuļa pūšanai parkā, kas kopā ar ģimeni ļaus izbaudīt pavasarīgo svētku noskaņu visas dienas garumā, informēja Jaunmoku pils Informācijas centra vadītāja Inga Krūtaine.



Pēc labākajām tradīcijām apmeklētāji varēs izmēģināt roku olu ripināšanā un dancināšanā, kā arī, apgūstot īpašu tehniku, radīt lielāko olu burbuli. Svētkos neiztikt arī bez kārtīgas izšūpošanās pils parka šūpolēs un skaistu foto atmiņu uzņemšanas Mežaparka takas foto stūrī.

Latviešu folklora ir bagāta ar dažādām mīklām un atjautības uzdevumiem. Arī svētku dienā, piedaloties aktivitātē "Mīklu olu koks", apmeklētājiem būs iespēja sarīkot kārtīgu mīklu minēšanas turnīru un uzvaras gadījumā papildināt savu pavasarīgo grozu ar zaudētāju krāsainajām Lieldienu olām.

Tiem, kuri atpūtai vēlēsies piešķirt izglītojoši - izklaidējošu pieredzi, varēs piedalīties orientēšanās spēlē "Lieldienas apkārt pasaulei". Interesentiem informācijas centrā tiks izsniegtas orientēšanās uzdevumu kartes un piedzīvojums varēs sākties.



Savukārt no pl.13.00 līdz 14.00 ikvienam būs iespēja apmeklēt radošo darbnīcu "Ai, zaķīti, garausīti", kur varēs izveidot savu, unikālo Lieldienu simbolu - garausi. Dalība radošajā darbnīcā par maksu.

Pils komanda aicina apmeklētājus ņemt līdzi savus Lieldienu gardumus un krāsainās olas, lai kopīgi radītu īstu svētku noskaņu.

Papildus košiem notikumiem parkā, apmeklētājiem būs atvērts arī pils muzejs. Viesi varēs apskatīt jaunākās izstādes: Guntas Frīdenbergas digitālā māksla "Ziedu maģija"; 2022.gada muzeja krājuma jaunieguvumi "Uguns mežā" un Kultūras centra "Iļģuciems" Tautas lietišķas mākslas studijas "Ceplis" keramika "Koks. Koki. Mežs". Ieeja muzejā pēc cenrāža.

Latvijas Goda ģimenes apliecības īpašniekiem lieliska iespēja Lieldienu brīvdienās no 7.-10.aprīlim apmeklēt izlaušanās spēli "Zaļā meža melnie stāsti" un rezervēt viesnīcas brīvdienu komplektus, saņemot 10% atlaidi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Kultūra AB dambī notiks festivāls «‎bez narkotikām un alkohola»‎ (+VIDEO)

"Мēs cenšamies rūpēties par naturālu un īstu pieredzi".

Lasiet arī

Sabiedrība Kristīgā pasaule svin Jēzus Kristus augšāmcelšanos

Šodien kristīgā baznīca svin Lieldienas - Jēzus Kristus augšāmcelšanās svētkus.

Sabiedrība Kurzemē Lieldienās krāsos olas, šūposies un izzinās tradīcijas

Kurzemē Lieldienās krāsos olas, šūposies un izzinās tradīcijas.

Sabiedrība Vecrīgā ekumeniskajā krustaceļā piedalās aptuveni tūkstotis cilvēku

Lielajā piektdienā Vecrīgas ielās tradicionālajā ekumeniskajā krustaceļā devušies aptuveni tūkstotis dažādu kristīgo konfesiju garīdznieki un ticīgie, novēroja aģentūra LETA.

Veselība Farmaceite Lieldienās iesaka ievērot mērenību (+VIDEO)

Gremošanas sistēmas darbības uzlabošanai noderēs gremošanas fermentu preparāti.