• Iza,
  • Izabella
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Elektrības vidējā cena pagājušajā nedēļā Baltijā samazinājās par 2%

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 19:42, 26.08.2024


Elektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā, Lietuvā un arī Igaunijā samazinājās par 2% un bija 103,35 eiro par megavatstundu (MWh), informē AS "Latvenergo" pārstāvji.



Vienlaikus "Nord Pool" sistēmas cena samazinājās par 65% - līdz 7,42 eiro par MWh.

Galvenais faktors, kas pagājušajā nedēļā noteica elektroenerģijas cenu samazinājumu, bija vēja staciju liela izstrāde - Ziemeļvalstīs tā pieauga par 56%, bet Baltijas valstīs par 45%, turklāt bija vērojamas arī zemākas energoresursu cenas.

Tāpat Baltijas valstīs uzlabojās elektroenerģijas izstrādes un patērētā daudzuma attiecība - kamēr elektroenerģijas patēriņš pieauga par 4%, ražošana palielinājās par 8%.

"Nord Pool" reģionā elektroenerģijas patēriņš bija 6717 gigavatstundas (GWh), bet elektroenerģijas ražošanas apmēri bija 7229 GWh.

Kopējais elektroenerģijas patēriņš Baltijā pieauga par 4% un bija 458 GWh. Tostarp Latvijā patērētās elektroenerģijas daudzums pieauga par 4% salīdzinājumā ar nedēļu iepriekš un veidoja 111 GWh, Igaunijā patēriņš samazinājās par 1% - līdz 125 GWh, bet Lietuvā tika patērētas 222 GWh elektroenerģijas, kas ir pieaugums par 6% salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu.

Elektroenerģijas izstrāde Baltijas valstīs pieauga par 8%, un kopā tika saražotas 290 GWh. Latvijā elektroenerģijas izstrāde kāpa par 12% salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu un bija 66 GWh, Igaunijā izstrāde palielinājās par 11% un sasniedza 77 GWh, bet Lietuvā elektroenerģijas ražošana pieauga par 5%, sasniedzot 147 GWh.

Pagājušajā nedēļā izstrādes apmērs pret patēriņu Latvijā bija 59%, Igaunijā - 62%, bet Lietuvā - 66%. Baltijas valstīs tika saražoti 63% no reģionā patērētās elektroenerģijas daudzuma.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Nākamnedēļ atklās Kokneses saules elektrostaciju

Nākamnedēļ atklās Latvijas investīciju uzņēmuma "Merito Partners" un atjaunojamās enerģijas projektu attīstītāja "Saules Energy" izveidoto Kokneses saules elektrostaciju (SES).

Ekonomika Darbaspēka nodokļu izmaiņas pašvaldībām radīs negatīvu fiskālu ietekmi

Plānotās darbaspēka nodokļu izmaiņas vistiešākajā veidā radīs negatīvu fiskālu ietekmi uz pašvaldību budžetiem, vērtē Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienība "Rīgas metropole".

Ekonomika Zāļu ražotāju asociācija: «Valdība, šķiet, īpaši galvu nelauza»‎ (+VIDEO)

Ministra iecerē jāziedo būs gan valsts kapitālsabiedrībām, gan privātajiem uzņēmumiem, nosakot konkrētu peļņas procentus, kas jāiemaksā.

Ekonomika Inčukalna pazemes gāzes krātuvi varēs izmantot arī Lietuva, Igaunija un Somija

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Enerģētikas likumā, kas paredz iespēju Inčukalna pazemes gāzes krātuvi savu valstu stratēģisko rezervju uzglabāšanai nepieciešamības gadījumā izmantot arī Lietuvai, Igaunijai un Somijai.

Lasiet arī

Ekonomika Elektroenerģijas vidējā cena jūlijā Baltijas valstīs pieauga par 7%

Baltijas valstīs elektroenerģijas vidējā cena šogad jūlijā salīdzinājumā ar jūniju pieauga par 7% - līdz 98,02 eiro par megavatstundu (MWh) Latvijā un Lietuvā, bet līdz 97,97 eiro par MWh Igaunijā, ziņo AS "Latvenergo".

Ekonomika Elektrības vidējā cena pagājušajā nedēļā Baltijā samazinājās par 1%

lektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā, Lietuvā un arī Igaunijā samazinājās par 1% un bija 95,37 eiro par megavatstundu (MWh), informē AS "Latvenergo".

Ekonomika Pabeigti apjomīgākie būvdarbi sinhronā kompensatora stacijai Ventspilī

Jaunajai AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) sinhronā kompensatora stacijai Ventspilī pabeigti apjomīgākie būvdarbi, informēja AST pārstāvji.

Ekonomika Latvijas TEC un HES veic priekšdarbus 2025.gada sinhronizācijai

AS "Latvenergo" termoelektrocentrāles (TEC) un hidroelektrostacijas (HES), gatavojoties 2025.gada Baltijas energosistēmas nodalīšanai no sinhronas darbības ar Krievijas un Baltkrievijas sistēmu, veic nepieciešamos priekšdarbus, informē "Latvenergo" pārstāvji.