Latvijas saulainākajā vietā Nicā uzcelta elektrostacija 1000 klientiem (+VIDEO)

Ekonomika
VS.LV 12:21, 30.06.2024 0

Mājsaimniecības varēs paļauties uz uzticamu gaismas un siltuma avotu.

 

Jaunā saules elektrostacija atrodas Nīcā, netālu no Liepājas, kas ir viena no saulainākajām vietā Latvijā, un tās kopējā platība ir 5,3 hektāri (ha). Gandrīz 7000 plašais saules paneļu parks gadā saražos 4,5 gigavatstundas (GWh).

"Dienvidkurzemes novadā katrs uzņēmējs ir vērtība, bet jo īpaši jācildina tie uzņēmēji, kuri savā darbībā izmanto atjaunojamos resursus vai ražo atjaunīgo enerģiju. Pēdējos gados daudz tiek runāts par Latvijas enerģētisko drošību un neatkarību. Saeima pat ir pieņēmusi jaunus likumus, veikusi likumu grozījumus, lai sekmētu atjaunīgās enerģijas ražošanu, kā arī mazinātu klimata un vides negatīvo pārmaiņu procesus. Jāpiebilst gan, ka tieši uzņēmējs ir tas, kurš meklē iespējas darīt un dara", - saka saka Dienvidkurzemes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Raivis Kalējs.

"Liepāja ir vēju pilsēta! Vējš mūs iemāca dzirdēt pasaules elpu, un reizē palikt pašiem. Tā ir enerģija, kas uzlādē, dod spēku jauniem sasniegumiem un māca turēties kopā. Taču vējainās piekrastes dienas bez saules būtu garlaicīgas, tāpēc esam patiesi priecīgi", - pauž Liepājas valstspilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Salvis Roga. "Turpmāk no Dienvidkurzemes saules ražos tik daudz elektroenerģiju, kas spētu pastāvīgi nodrošināt pat tūkstoš mājsaimniecību. Ikviens investors, kas mūspusē iegulda ievērojamus resursus projektu realizēšanā un nodrošina darba vietas novada un valstspilsētas iedzīvotājiem, kļūst par nozīmīgu puzles gabaliņu kopējā stāstā. Tie kļūst par mūsējiem!"

Saules elektrostacijas būvniecībā uzņēmējs investējis 2,5 miljonus eiro, un 4 megavatu (MW) lielās jaudas saules elektrostacija nodrošinās elektroenerģijas apjomu, kādu patērē ap tūkstotis mājsaimniecību.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aktīvākie reģioni mājokļu tirgū šogad varētu būt Pierīga, Liepāja un Jelgava

Ja Eiropas Centrālā banka (ECB) šogad turpinās samazināt procentu likmes, darījumu skaits ar nekustamajiem īpašumiem reģionos, visticamāk, pieaugs, un aktīvākie mājokļu tirgi šogad varētu būt Pierīgā, Liepājā un Jelgavā, informē bankas "Citadele" privātpersonu apkalpošanas direkcijas vadītājs Jānis Mūrnieks.

Ekonomika NVA: uzņēmēji varēs vieglāk pieņemt darbā cilvēkus ar īpašām vajadzībām (+VIDEO)

Konsultācijas laikā informē par invaliditātes grupām, veidiem un nodarbināšanas specifiku.

Ekonomika Latvijā ir vienkāršota kadastrālo mērījumu kārtība: ko darīt saimniekiem (VIDEO)

Jaunais regulējums ir attiecināms arī uz uzbūvētu palīgēku.

Ekonomika ES fondu projektu ieviešana nu jau kavējas katastrofāli

Valsts kavējas ar Eiropas Savienības (ES) fondu projektu ieviešanu un nu jau var teikt, ka katastrofāli kavējas, intervijā aģentūrai LETA atzina informācijas tehnoloģiju (IT) risinājumu izstrādātāja "ZZ Dats" direktors Edžus Žeiris.

Lasiet arī

Ekonomika Būtiski mainīti principi, pēc kādiem mājsaimniecības nodod elektrību tīklā

Atbilstoši grozījumiem Elektroenerģijas tirgus likumā ar maiju sāks darboties neto norēķinu sistēma, kas paredz mājsaimniecību ar saules paneļiem savstarpējos norēķinus naudas izteiksmē.

Ekonomika Latvijā interese par mikroģeneratoru uzstādīšanu saglabājusies augsta (VIDEO)

Veiksmes stāsta pamatā bijis vienkāršs, pilnībā digitalizēts pieslēgšanas process.

Ekonomika Asociācija: jaunā maksājumu sistēma veicina saules enerģētiku (+VIDEO)

Līdz aprīļa beigām vēl var paspēt reģistrēt savu spēkstaciju "vecajā" neto uzskaites sistēmā, kas būs pieejama līdz 2029.gadam.