Nākamnedēļ prezentēs kreditēšanas indeksa datus

Ekonomika
LETA 19:40, 12.05.2024 0

Finanšu nozares asociācija (FNA) trešdien, 15.maijā, prezentēs kreditēšanas indeksa aktuālos datus.

 

Finanšu nozares apskatā tiks prezentēts kreditēšanas indekss 2024.gadam un vīzija indeksa attīstībai līdz pat 2030.gadam.

FNA norāda, ka kreditēšana ir būtisks atbalsta punkts stabilai valsts un uzņēmējdarbības izaugsmei, kā arī neaizstājams atspaids mājsaimniecībām. Kreditēšanas vide liecina gan par banku sektora spēju piedāvāt finanšu līdzekļus tautsaimniecības izaugsmei, gan arī par aizņēmēju spēju un vēlmi aizņemties.

Pasākumā paredzēta kreditēšanas indeksa aktuālo datu prezentācija un finanšu sektora ekspertu diskusija "Kreditēšana šodien un vīzija 2030".

Diskusijā piedalīsies finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV), klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (ZZS), Latvijas Bankas padomes locekle Kristīne Černaja-Mežmale, FNA Ilgstspējas darba grupas pārstāve, "Signet Bank" ilgtspējas vadītāja Nora Pastore un "KPMG" ESG un ilgtspējas konsultāciju pakalpojumu vadītāja Ilze Garoza.

Pasākums notiks 15.maijā plkst.11 biroju centrā "Zeiss", Dēļu ielā 2, Rīgā.

Līdz šim FNA ir veidojusi aprēķinus par kreditēšanas iespējām gada griezumā, taču šogad pirmo reizi piedāvās ieskatīties nākotnē, lai ieskicētu, kāda kreditēšanas vide būs 2030.gadā, kad paredzēts pirmais Eiropas Zaļā kursa starpposma izvērtējums.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Ekonomika Kredīti kļūs vēl dārgāki! Šis bijis visneprognozējamākais ECB paziņojums

Eiropas Centrālās bankas (ECB) padome ceturtdien nolēmusi jau desmito reizi celt procentu likmes. Galvenā bāzes procentlikme paaugstināta līdz 4,50%, savukārt aizdevumu likme uz nakti paaugstināta līdz 4,75%, bet noguldījumu procentlikme – līdz 4%. Jaunās likmes stāsies spēkā no 20.septembra, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Ekonomika Swedbank mazajiem uzņēmumiem 1.pusgadā izsniegusi aizdevumus 33 miljonu apmērā

"Swedbank" izsniegto aizdevumu apmērs uzņēmumiem, kuru gada apgrozījums nepārsniedz divus miljonus eiro, 2023.gada pirmajā pusgadā veidoja 33 miljonus eiro, kas ir par 10% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, aģentūru LETA informēja bankas pārstāvji.