• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Swedbank mazajiem uzņēmumiem 1.pusgadā izsniegusi aizdevumus 33 miljonu apmērā

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 13:16, 01.08.2023


"Swedbank" izsniegto aizdevumu apmērs uzņēmumiem, kuru gada apgrozījums nepārsniedz divus miljonus eiro, 2023.gada pirmajā pusgadā veidoja 33 miljonus eiro, kas ir par 10% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, aģentūru LETA informēja bankas pārstāvji.



Tostarp 54% aizdevumu saņēmuši uzņēmumi, kuri uzņēmējdarbību īsteno ārpus Rīgas. Savukārt populārākais aizdevumu veids bija līzings, veidojot 76% no kopējā izsniegto aizdevumu apmēra.

Bankā norāda, ka līzinga jomā vērojama arvien lielāka klientu interese par elektriskajiem automobiļiem - šajā gadā vairāk nekā 50 mazo uzņēmēju ar "Swedbank" aizdevumu ir iegādājušies jaunus elektroauto. Populārākais elektroauto ražotājs "Swedbank" klientu vidū ir "Tesla", seko "Volkswagen", bet trešo vietu dala "Audi", "Škoda" un "BMW" markas automobiļi.

"Swedbank" Uzņēmumu finansēšanas atbalsta daļas vadītājs Jānis Paiders atzīmē, ka populārāko auto vidū dominē vieglie pasažieru automobiļi, nevis vieglais komerctransports vai kāda cita veida uzņēmējdarbībai piemērots transports. Šāda tendence varētu liecināt par to, ka uzņēmēju vidū izplatīta prakse ir izmantot uzņēmuma kredītspēju, lai iegādātos automobili, kas lielākoties tiks paredzēts kompānijas īpašniekam vai uzņēmuma vadītājam.

"Top5" bankas kreditētās nozares ir lauksaimniecība, pakalpojumu sniegšana, tirdzniecība, transporta nodrošināšana un ražošana. Salīdzinot ar 2022.gadu, nozaru "Top5" nav būtiski mainījies.

Nozares ar lielāko izsniegto aizdevumu pieauguma tempu salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu ir lauksaimniecība, kurā kāpums ir par 17%, un pakalpojumu nozare, kurā pieaugums ir par 16%.

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Dzīvokļu piedāvājums Rīgā aprīlī samazinājies par 6%

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, aprīlī dzīvokļu pārdošanas piedāvājums Rīgā samazinājies par 6%, bet piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos samazinājās par 7%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Ekonomika LDDK: Jāsamazina virsstundu darba samaksas apmērs (+VIDEO)

"No komforta zonas būs jāizkāpj visiem," pauž Andris Bite.

Ekonomika NVA piedāvā darba devējiem finansiālu atbalstu darbinieku sagatavošanai

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) piedāvā darba devējiem finansiālu atbalstu vajadzīgo darbinieku sagatavošanai, īstenojot bezdarbnieka statusā NVA reģistrēto klientu praktiskās mācības darba vidē otrā, trešā vai ceturtā profesionālās kvalifikācijas līmeņa profesionālās kompetences ieguvei, informēja NVA.

Ekonomika Augsto tehnoloģiju nozares Latvijā ar valsts atbalstu kāpina peļņu (+VIDEO)

"Ir jāpaceļas augstāk par ikdienas situāciju, nepieciešams gudrot kaut ko savu, jaunu".

Lasiet arī

Ekonomika Kredīti kļūs vēl dārgāki! Šis bijis visneprognozējamākais ECB paziņojums

Eiropas Centrālās bankas (ECB) padome ceturtdien nolēmusi jau desmito reizi celt procentu likmes. Galvenā bāzes procentlikme paaugstināta līdz 4,50%, savukārt aizdevumu likme uz nakti paaugstināta līdz 4,75%, bet noguldījumu procentlikme – līdz 4%. Jaunās likmes stāsies spēkā no 20.septembra, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Latvijas finanšu iestāžu peļņa divos mēnešos sasniegusi 96 miljonus eiro

Latvijas monetārās finanšu iestādes (MFI), galvenokārt bankas, šogad pirmajos divos mēnešos strādāja ar 96 miljonu eiro peļņu, kas ir par 10,2% vairāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina Latvijas Bankas publiskotā informācija.

Ekonomika «Bloomberg»: «Blackstone» gatavojas pārdot «Luminor Bank»

ASV investīciju kompānija "Blackstone" gatavojas pārdot Baltijas valstīs strādājošo banku "Luminor Bank", vēsta lietišķo ziņu aģentūra "Bloomberg".