Latvijā mājokļu cenu kāpums ceturtajā ceturksnī bijis straujāks nekā ES vidēji

Ekonomika
LETA 17:34, 04.04.2024 0

Mājokļu cenas Latvijā pērn ceturtajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada pieaugušas par 1%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" ceturtdien publiskotie dati par 26 bloka dalībvalstīm.

 

Straujākais mājokļu cenu kāpums gada izteiksmē reģistrēts Polijā (+13%), Bulgārijā (+10,1%), Horvātijā (+9,5%) un Lietuvā (+8,3%). Igaunijā mājokļu cenas pieaugušas par 5,8%.

Kopumā mājokļu cenas ceturtajā ceturksnī gada izteiksmē palielinājušās 18 ES dalībvalstīs, par kurām pieejami dati, bet straujākais kritums bijis Luksemburgā (-14,4%), Vācijā (-7,1%) un Somijā (-4,4%).

ES dalībvalstīs vidēji gada izteiksmē oktobrī-decembrī mājokļu cenas pieauga par 0,2%, bet eirozonā tās samazinājušās par 1,1%. Ceturkšņa izteiksmē mājokļu cenas ES vidēji ceturtajā ceturksnī samazinājās par 0,3%, bet eirozonā - par 0,7%.

Ceturkšņa izteiksmē mājokļu cenas sarukušas 11 bloka dalībvalstīs, straujākais kritums bijis Francijā (-2,7%), Latvijā (-2,5%), kā arī Dānijā un Zviedrijā (abās valstīs -2,3%), lielākais pieaugums reģistrēts Polijā (+4,8%), Horvātijā (+3,4%) un Īrijā (+3%), bet Itālijā tās saglabājās nemainīgas. Lietuvā mājokļu cenas palielinājās par 1,5%, bet Igaunijā – par 2,1%.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Nedēļas nogales salnas īpaši kaitējušas sējumiem un augļkokiem Latgalē

Nedēļas nogales salnas īpaši kaitējušas sējumiem, kultūraugiem, augļu kokiem un krūmiem Latgalē, aģentūrai LETA pauda aptaujātie lauksaimnieki un augļkopji.

Ekonomika Elektrības vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā palielinājās par 63%

Elektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā pieauga par 63% un bija 81,45 eiro par megavatstundu (MWh) jeb 0,08 eiro par kilovatstundu (KWh), aģentūru LETA informēja AS "Latvenergo" pārstāvji.

Lasiet arī

Ekonomika Darījumu skaits ar Rīgas centra dzīvokļiem pērn samazinājies par 1,5%

Darījumu skaits ar Rīgas centra dzīvokļiem pagājušajā gadā samazinājies par 1,5%, ceturtdien jaunākā tirgus pārskata prezentācijā sacīja nekustamo īpašumu uzņēmuma "Arco Real Estate" valdes loceklis un Vērtēšanas nodaļas vadītājs Māris Laukalējs.

Sabiedrība Medijs: Krievijai Latvijā pieder 16 īpašumi, bet Baltkrievijai - 15

Krievijai Latvijā pieder 16 īpašumi, bet Baltkrievijai - 15, tostarp Rīgā ir seši Krievijai piederoši nekustamie īpašumi un divi Baltkrievijai piederoši nekustamie īpašumi, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju platforma "Lsm.lv".

Ekonomika Valsts rīko izsoli namīpašumam Vecrīgā. Cik tas maksā?

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) rīkos izsoli nekustamajam īpašumam Vecrīgā, Mazajā Monētu ielā 2.

Ekonomika Sankcijām pakļautu personu īpašumiem noteikts paaugstināts nodoklis

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli", ar kuru sankcijām pakļautu personu īpašumiem noteikts 10% nekustamā īpašuma nodoklis un atcelti atvieglojumi.