• Henriete,
  • Henrijs,
  • Jete
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Konkursā uz «LDz Cargo» valdes priekšsēdētāja amatu saņemti 26 pieteikumi

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 13:48, 02.11.2023


Konkursā uz VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) meitassabiedrības SIA "LDz Cargo" valdes priekšsēdētāja amatu saņemti 26 pieteikumi. Savukārt konkursā uz "LDz Cargo" valdes locekļa amatu ir saņemti 23 pieteikumi.


Foto: LETA

LDz norādīja, ka pašlaik turpinās pieteikumu vērtēšana, un tuvākajā laikā sāksies atlases otrā kārtā - intervijas.

Jau ziņots, ka "LDz Cargo" valdes priekšsēdētājam mēneša bruto atlīdzība paredzēta 10 000 eiro, bet valdes loceklim - 9000 eiro.

"LDz Cargo" valdes priekšsēdētāja amata kandidātiem tostarp prasīta akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība inženierzinātņu, ekonomikas, uzņēmējdarbības, vadības zinātņu, tiesību zinātņu, finanšu vai citā pielīdzināmā jomā, kā arī darba pieredze pēdējo 10 gadu laikā vismaz trīs gadus kā valdes loceklim līdzvērtīgā vadošā amatā vai šim amatam tieši padota vadības līmeņa darbinieka amatā, kas nodrošina valdes priekšsēdētāja amata uzdevumu izpildei nepieciešamās kompetences un zināšanas.

"LDz Cargo" valdes priekšsēdētāja amata kandidātiem prasīta arī pieredze kravu pārvadājumu nozarē vai ar to saistītā jomā, izpratne par loģistiku, piegādes ķēdes pārvaldību, operatīvo darbību vai infrastruktūru, izmērāma un konkrēta pieredze stratēģisko plānu izstrādē un īstenošanā, kas sekmīgi veicinājusi izaugsmi un darbības efektivitāti, kā arī pieredze uzņēmējdarbības iespēju apzināšanā un izmantošanā, tostarp potenciālu apvienošanos un pārņemšanu.

Prasīta arī pieredze finanšu operāciju vadīšanā, tostarp budžeta plānošanā, finanšu plānošanā un riska pārvaldībā, pieredze attiecību vadīšanā ar dažādām ieinteresētajām personām, tostarp darbiniekiem, valdes locekļiem, klientiem un valsts iestādēm, pieredze, lai nodrošinātu uzņēmuma darbības atbilstību attiecīgajiem noteikumiem, pierādāma iepriekšēja pieredze pārmaiņu procesu vadīšanā, kas saistīti ar organizācijas struktūrām, procesiem un cilvēkresursu izmaiņām, kā arī komandas vadības pieredze uzņēmumā vai vairāku līmeņu struktūras komandas vadības pieredze, pārvaldības un kontroles stiprināšanā vai darba organizācijas un lietderības uzlabošanā, sekmīgi rezultāti šo procesu ieviešanā mērogojamā biznesā.

Savukārt valdes locekļa amata kandidātiem prasīta akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība inženierzinātņu, ekonomikas, uzņēmējdarbības, vadības zinātņu, tiesību zinātņu, finanšu vai citā pielīdzināmā jomā, kā arī darba pieredze pēdējo 10 gadu laikā vismaz trīs gadus kā valdes loceklim līdzvērtīgā vadošā amatā vai šim amatam tieši padota vadības līmeņa darbinieka amatā, kas nodrošina valdes locekļa amata uzdevumu izpildei nepieciešamās kompetences un zināšanas finanšu, korporatīvās pārvaldības un personāla jomā.

Tāpat valdes locekļa amata kandidātiem prasīta izmērāma un konkrēta pieredze stratēģisko plānu izstrādē un īstenošanā, kas veicinājusi uzņēmuma finansiālos panākumus, pieredze uzņēmuma finanšu budžetu un prognožu izstrādē un pārvaldībā, pieredze finanšu pārskatu sagatavošanas vadībā, sniedzot secinājumus un ieteikumus izpilddirektoram un padomei, pieredze finanšu risku un iespēju identificēšanā un pārvaldībā, pieredze finanšu komandas vadībā un attīstībā, lai atbalstītu biznesa mērķus, kā arī pieredze attiecībās ar investoriem un finanšu iestādēm.

Kandidāti, kuri abos konkursos tiks virzīti trešajai kārtai, tiks aicināti ne vēlāk kā piecu dienu laikā iesniegt sagatavotu prezentāciju ar nominācijas komisijas noteikto tēmu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Uzņēmējdarbība attīstījās Zemgalē, iztērējot gandrīz miljonu eiro (+VIDEO)

Projektā tika atbalstīti ne tikai biznesu īpašnieki, bet arī pašvaldību speciālisti.

Ekonomika Lufthansa Cargo veiks regulārus kravas lidojumus uz Rīgu

Vācijas aviokravu pārvadātājs "Lufthansa Cargo" ir sācis regulārus kravu lidojumus uz Rīgas lidostu, kas līdz ar to kļūst par pirmo Baltijas lidostu, ar ko "Lufthansa Cargo" veido regulāru tiešo kravu savienojumu.

Ekonomika Nosaukts Latvijā pieprasītākais amats

Pieprasītākais amats šā gada pirmajā ceturksnī Latvijā bija interneta reklāmu vērtētājs, liecina darba portālu "CVMarket.lv" jaunākā statistika.

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenu izmaiņām nav vienotas tendences

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas valstu galvaspilsētās bija vērojamas atšķirīgas tendences degvielas cenām, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Lasiet arī

Interesanti fakti «Ferdinands» joprojām brauks pa šaursliežu ceļu (+VIDEO)

Pirms 120 gadiem izbūvētās infrastruktūras darbība turpināsies arī 2024.gadā.

Ekonomika Rīgas osta atslogos pilsētu no kravas autotransporta

Starp diviem Rīgas brīvostā strādājošiem termināļiem - SIA "Rīgas universālais termināls" un SIA "Baltic Container Terminal" no decembra sākuma sācis kursēt regulārs konteineru vilciens.

Ekonomika Drīz sāksies biļešu tirdzniecība braucieniem vilcienā starp Viļņu un Rīgu

Pirmdien sāksies biļešu tirdzniecība braucieniem vilcienā, kas kursēs starp Viļņu un Rīgu, informē Lietuvas valsts dzelzceļa grupas "Lietuvos geležinkeliai" pārstāvji.

Kriminālziņas Vilciens Rīga-Valka pie Cēsīm nobraucis cilvēku 

Sestdienas pēcpusdienā vilciens Rīga-Valka pie Cēsīm nobraucis cilvēku, tāpēc galamērķī tas ieradīsies ar ievērojamu kavēšanos, liecina AS "Pasažieru vilciens" un Valsts policijas sniegtā informācija.