• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Briškens mainīs Dzelzceļa savstarpējās izmantojamības noteikumus (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 07:06, 18.07.2024


Kravu pārvadājumu rādītāji Latvijā pastāvīgi samazinās.


Uz Latvijas dzelzceļiem lietotu posmu paliek arvien mazāk.

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens ("Progresīvie") lūdza valdību mainīt Dzelzceļa savstarpējās izmantojamības noteikumi.

Projekta mērķis ir precizēt dzelzceļa stacionāru iekārtu pieņemšanas ekspluatācijā praktiskās procedūras, nodrošināt pieteikuma iesniedzēja efektīvu darbību un procesu atbilstību visā stacionāro iekārtu ekspluatācijas atļaujas saņemšanas procesā, kā arī samazināt riskus stacionāras iekārtas izveides, modernizācijas vai atjaunošanas laikā.

Dzelzceļa būvnoteikumi šobrīd satur prasības, kuru izpilde nav tieši nepieciešama būvniecības procesam, bet bez kuru izpildes nav iespējams saņemt atļauju stacionārās iekārtas nodošanai ekspluatācijā Noteikumu izpratnē. Šobrīd dzelzceļa būvnoteikumu un Noteikumu normu sasaiste rada neskaidrības šo normu piemērošanā, kā arī rada atsevišķu procesu dublēšanās iespējamību.

Inspekcijas praktiskā pieredze, it īpaši attiecībā uz Rail Baltica projekta īstenošanu, kā arī attiecībā uz esošās dzelzceļa infrastruktūras modernizācijas projektiem, rāda, ka virknē gadījumu pasūtītājs stacionārās iekārtas izveides vai modernizācijas sākuma stadijā nav ņēmis vērā prasības, kuras nepieciešams ievērot, lai pabeigtu stacionāro iekārtu nodotu ekspluatācijā.

No valsts kopējā sauszemes pārvadājumu apjoma dzelzceļa kravu pārvadājumu īpatsvars ir apmēram 24%, bet pasažieru pārvadājumu – 12%. Dzelzceļu kravu pārvadājumu struktūrā importa pārvadājumi veido 59,2%, eksporta pārvadājumi 24,5%, iekšzemes pārvadājumi 10,4%, bet sauszemes tranzīts 5,8%.



Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Volvo atsakās no plāna līdz 2030.gadam pāriet tikai uz elektroauto ražošanu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", trešdien paziņoja, ka atsakās no plāna līdz 2030.gadam pakāpeniski pāriet tikai uz pilnībā elektrisku automobiļu ražošanu.

Ekonomika Kredītu procentu likmes Latvijā ir starp augstākajām eirozonā

Gada laikā kreditēšanas jomā ir vērojami atsevišķi uzlabojumi, tomēr kopumā vēl ir daudz iespēju progresam, teikts Latvijas Bankas sagatavotajā "Finanšu pieejamības pārskatā 2024".

Ekonomika Ir novērojama kreditēšanas izaugsme gan mājsaimniecību, gan uzņēmumu kreditēšanā

Ceturtdien, 5. septembrī, notika Finanšu sektora attīstības padomes sēde, kuru vadīja Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ekonomika LDDK uzstās uz sākotnējo nodokļu reformas mērķu izpildi

LDDK ieskatā, ir nepieciešams noteikt konkrētu minimālo robežu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu kopējo tēriņu samazinājumam (LDDK piedāvā to noteikt 5% apmērā).

Lasiet arī

Interesanti fakti «Ferdinands» joprojām brauks pa šaursliežu ceļu (+VIDEO)

Pirms 120 gadiem izbūvētās infrastruktūras darbība turpināsies arī 2024.gadā.

Ekonomika Rīgas osta atslogos pilsētu no kravas autotransporta

Starp diviem Rīgas brīvostā strādājošiem termināļiem - SIA "Rīgas universālais termināls" un SIA "Baltic Container Terminal" no decembra sākuma sācis kursēt regulārs konteineru vilciens.

Ekonomika Drīz sāksies biļešu tirdzniecība braucieniem vilcienā starp Viļņu un Rīgu

Pirmdien sāksies biļešu tirdzniecība braucieniem vilcienā, kas kursēs starp Viļņu un Rīgu, informē Lietuvas valsts dzelzceļa grupas "Lietuvos geležinkeliai" pārstāvji.

Kriminālziņas Vilciens Rīga-Valka pie Cēsīm nobraucis cilvēku 

Sestdienas pēcpusdienā vilciens Rīga-Valka pie Cēsīm nobraucis cilvēku, tāpēc galamērķī tas ieradīsies ar ievērojamu kavēšanos, liecina AS "Pasažieru vilciens" un Valsts policijas sniegtā informācija.