• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas gāzes akcionāri atbalsta 109,725 miljonu eiro izmaksāšanu dividendēs

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 21:56, 27.07.2023


AS "Latvijas gāze" akcionāriem dividendēs no iepriekšējo gadu nesadalītās peļņas izmaksās kopumā 109,725 miljonus eiro, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga" par ceturtdien akcionāru ārkārtas sapulcē pieņemtajiem lēmumiem.



Atbilstoši ārkārtas sapulcē pieņemtajam lēmumam dividendēs no nesadalītās peļņas, kas gūta pēc 2018.gada 1.janvāra, tiks izmaksāti 109,725 miljoni eiro jeb 2,75 eiro par akciju.

Par Ex-datumu jeb dienu, no kuras akcijas tiek tirgotas bez tiesībām uz dividendi, noteikts 2023.gada 10.augusts, bet par dividenžu aprēķina datumu - 11.augusts. Par dividenžu maksājuma datumu noteikts 23.augusts.

Vienlaikus akcionāru ārkārtas sapulcē netika pieņemts lēmums par "Latvijas gāzes" pamatkapitāla samazināšanu un grozījumiem statūtos.

Akcionāru sapulcē bija plānots lemt par "Latvijas gāzes" pamatkapitāla samazināšanu par 51,87 miljoniem eiro, samazinot akcijas nominālvērtību par 1,3 eiro. Pēc pamatkapitāla samazināšanas kompānijas reģistrētais un apmaksātais pamatkapitāls tika plānots 3,99 miljonu eiro apmērā, kuru veidotu 39,9 miljoni akciju ar nominālvērtību 0,1 eiro.

Jau ziņots, ka sākotnēji "Latvijas gāzes" akcionāri plānoja dividendēs no nesadalītās peļņas, kas gūta pēc 2018.gada 1.janvāra, izmaksāt 57,855 miljonus eiro jeb 1,45 eiro par akciju, taču kompānijas akcionārs "Marguerite Gas II.S.a.r.l." vēlāk iesniedza alternatīvu priekšlikumu, piedāvājot dividendēs no peļņas, kas gūta pēc 2018.gada 1.janvāra, izmaksāt 109,275 miljonus eiro jeb 2,75 eiro par akciju.

Tāpat vēstīts, ka Valsts drošības dienests (VDD) ir sācis pārbaudi, lai izvērtētu, vai "Latvijas gāzes" akcionāru lēmums izmaksāt dividendes vienam no īpašniekiem SIA "Itera Latvija" atbilst Krievijai noteikto sankciju regulējumam.

"Ir aizliegts tieši vai netieši darīt pieejamus finanšu līdzekļus vai saimnieciskos resursus Eiropas Savienības sankcijām pakļautām personām vai uzņēmumiem. Par darbībām, kuri rezultātā finanšu līdzekļi vai saimnieciskie resursi nonāk sankcijām pakļautas fiziskas vai juridiskas personas rīcībā, Latvijā draud kriminālatbildība," raidījumam "TV3 Ziņas" norādījis VDD.

Vienlaikus "Latvijas gāzes" pārstāvji raidījumam pauduši, ka uzņēmums likumus nepārkāpjot.

"Latvijas gāzes" apgrozījums 2022.gadā bija 702,604 miljoni eiro, kas ir par 32,5% vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga vairākkārt un sasniedza 40,824 miljonus eiro.

"Latvijas gāzes" lielākie akcionāri ir Krievijas "Gazprom" (34%), fonds "Marguerite Gas II.S.a.r.l." (28,97%), Vācijas kompānija "Uniper Ruhrgas International GmbH" (18,26%) un SIA "Itera Latvija (16%).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijas uzņēmumi ražošanas digitalizācijai saņēma 31 miljonu eiro (+VIDEO)

Ievērojami uzlabota darba drošība, aizstājot un samazinot manuālo darbu.

Ekonomika Latvieši retāk sapņo par dzīvi ar pasīviem ienākumiem nekā kaimiņi (+VIDEO)

Vēl ir variants ieguldīt aktīvos, kuri regulāri izmaksā dividendes vai obligāciju gadījumā - kuponus.

Ekonomika Darba devējam būs jāinformē VID par darba algas izmaksu skaidrā naudā

Lai mazinātu ēnu ekonomiku, Labklājības ministrija (LM) rosina noteikt, ka darba devējam ir jāinformē Valsts ieņēmumu dienests (VID) par faktu, ka darba alga tiek izmaksāta skaidrā naudā, liecina ministrijas sagatavotais noteikumu projekts.

Ekonomika Apkures sezonā «‎Rīgas Siltums» iedzīvotājiem ietaupīs 40 milj. eiro (+VIDEO)

Pateicoties atklātam un brīvam tirgum, tarifs tiek atbilstoši mainīts.

Lasiet arī

Ekonomika Ekonomists: Latvija ir pazaudējusi vēl divus ekonomikas attīstības gadus

Latvija ir pazaudējusi vēl divus ekonomikas attīstības gadus, teica ekonomists Andris Miglavs.

Ekonomika Ģeopolitiskā situācija visvairāk negatīvi ietekmē investīciju vidi valstī

Nepalielinot investīcijas, ir grūti iedomāties, ka varēsim sagaidīt Latvijas ekonomikas izrāvienu.

Ekonomika Laser: Latvija līdz 2040.gadam var kļūt par Baltijas tīģeri, bet var arī nekļūt

Latvijai līdz 2040.gadam ir iespējami četri attīstības scenāriji, sākot no Latvijas kā spēcīga Baltijas valstu centra līdz vientuļai un izolētai valstij, uzskata nesen izveidotā domnīca "Laser", kurā pamatā apvienojušies Latvijā zināmi uzņēmējdarbības pārstāvji.

Ekonomika Eksperts: Latvijas ekonomikā šogad ir gaidāma mērena izaugsme (+VIDEO)

Tomēr pastāv risks šogad neizmantot vairāk nekā 500 miljonus eiro ES fondu investīciju.