• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Liepājā norisināsies forums Investīcijas nākotnes talantos

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 02:39, 21.05.2023


Šā gada 31.maijā, plkst.11 Liepājā norisināsies forums "Investīcijas nākotnes talantos", kur pulcēsies izglītības un uzņēmējdarbības nozaru profesionāļi, pavēstīja pasākuma organizatori.



Konferences mērķis ir noskaidrot Kurzemes, jo īpaši Liepājas uzņēmēju attīstības plānus un potenciālās darba tirgus tendences, tādējādi sniedzot iespēju izglītības iestādēm savlaicīgi gatavot atbilstošas studiju programmas jauno profesionāļu zināšanu pilnveidei. Tāpat tiks iztirzātas strauji augošās tehnoloģiskās un digitālās iespējas, kā arī diskutēts par nākotnes darba tirgum būtiskām prasmēm.

Pasākums norisināsies trīs daļās, uzstājoties dažādu nozaru ekspertiem, tostarp augstāko un profesionālo izglītības iestāžu pārstāvjiem. Pirmajā daļā uzstāsies Liepājas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Salvis Roga ar tēmu "Liepāja - vieta uzņēmēju un speciālistu ambīcijām", Liepājas Universitātes Senāta priekšsēdētājs, Profesionālās bakalaura studiju programmas "Viedās tehnoloģijas un mehatronika" direktors Uldis Žaimis ar tēmu "Liepājas Universitāte inženierzinātņu speciālistu sagatavošanas izaicinājumu priekšā" un Liepājas Valsts tehnikuma direktors Agris Ruperts ar tēmu "Profesionālās izglītības ilgtspējīga atbilstība darba tirgus prasībām".

Otrās daļas diskusiju panelī piedalīsies Ekonomikas ministrijas Analītikas dienesta Vecākais ekonomists Normunds Ozols, SIA "Trelleborg Wheel Systems Liepaja LSEZ" personāla vadītāja Una Kasparaviča, SIA "Māras lācis valdes loceklis, kultūras vietas "Atmodas dārzs" idejas autors un īpašnieks Madars Markus-Narvils un "S-TEC Latvia" valdes loceklis Janeks Kreitāls, lai diskutētu par uzņēmumu vajadzībām un ilgtermiņa attīstības plāniem, vajadzībām darba tirgus kontekstā un izzūdošām profesijām.

Trešajā diskusiju panelī par tehnoloģijām, digitalizāciju un mākslīgā intelekta ietekmi uz darba tirgu diskutēs Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes (LSEZ) SIA "Caljan" inženiertehniskās nodaļas vadītājs Edgars Metuzāls, projekta "Latvijas Digitālais akselerators" Kurzemes reģiona koordinators Roberts Gaižutis, "TV3 Latvija" raidījuma "Nekā personīga" žurnālists un vadītājs Jānis Krēvics, kā arī Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" valdes priekšsēdētājs Timurs Tomsons.

Konference norisināsies Liepājas Valsts tehnikuma telpās. Ieeja pasākumā ir bez maksas, iepriekš aizpildot reģistrēšanās anketu šeit.

Konferenci organizē biedrība "Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteris" sadarbībā ar Kurzemes plānošanas reģionu, Liepājas valstspilsētas pašvaldību un partneriem projekta "Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Kurzemes plānošanas reģionā" ietvaros.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Ekonomika Valdība aicina uzņēmējus pārorientēt biznesu no Krievijas uz citām valstīm

Valdība ir gatava palīdzēt uzņēmējiem pārorientēt biznesu no Krievijas un Baltkrievijas uz citām valstīm, tā šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču apgalvoja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Ekonomika Ekspluatācijā nodots biznesa centrs «Novira Plaza» Rīgas centrā

Ekspluatācijā nodots biznesa centrs "Novira Plaza" Rīgas centrā, kurā investēti vairāk nekā 60 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja ēkas attīstītāja pārstāvji.

Ekonomika LTRK: Latvijas kopējā uzņēmēju noskaņojumā atgriezies pesimisms

Latvijas kopējā uzņēmēju noskaņojumā atgriezies pesimisms, liecina Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) un pētījumu kompānijas "SKDS" veiktā uzņēmēju vadītāju aptauja 2023.gada novembrī-decembrī.

Ekonomika Eksporta un inovāciju balvai izvirzīti 55 uzņēmumi

Šogad Eksporta un inovācijas balvai izvirzīti 55 uzņēmumi, aģentūru LETA informēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvji.