• Alīna,
  • Rūsiņš,
  • Sandris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tūrisma operators: Ienākušā tūrisma segmentā pagaidām ir krīze

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 09:23, 10.04.2023


Ienākušā tūrisma segmentā pagaidām ir krīze, intervijā aģentūrai LETA sacīja tūrisma operatora SIA "Tez Tour" valdes priekšsēdētājs Konstantīns Paļgovs.


Foto: LETA

"Es teikšu, kā ir, biznesa segmentā, kas strādā ar ienākošo tūrismu, ar ceļotājiem, kuri grib atpūsties Latvijā, pagaidām ir krīze," norādīja Paļgovs, piebilstot, ka nevajag gaidīt, ka pieprasījuma kāpums notiks uzreiz, jo, lai tirgus segments atkal atkoptos pēc pandēmijas un karadarbības Ukrainā ietekmes, ir vajadzīgs laiks.

Viņš skaidroja, ka pirms pandēmijas "Tez Tour" ienākošā tūrisma segmentā galvenokārt strādāja ar diviem tirgiem - tūristiem no Kipras un Spānijas, kā arī tūristiem no Krievijas. Vēl viens neliels ienākošā tūrisma virziens pirms Covid-19 bija arī kaimiņvalstis - Igaunija, Lietuva, Baltkrievija.

Taujāts par pašreizējo situāciju, Paļgovs norādīja, ka Latvijā vairs nav tūristu no Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, bet ceļotājiem no tālām zemēm, piemēram, ASV vai Kanādas, Latvija nešķiet gana interesanta. Tikmēr Latviju apmeklē ceļotāji no Vācijas un Skandināvijas.

"Es domāju, ka, lai situācija stabilizētos, pašlaik gluži vienkārši ir vajadzīgs laiks. Nekāda reklāma vai dalība izstādēs Milānā, Madridē vai Berlīnē papildu tūristu apjomu nedos," teica Paļgovs, piebilstot, ka izmaiņas būs tad, kad cilvēkiem nostabilizēsies pārliecība, ka Latvijā un Eiropā viss ir mierīgi.

Jau vēstīts, ka 2022.gadā kompānijas apgrozījums, pēc provizoriskajiem datiem, sasniedza 32 miljonus eiro, bet peļņa - 1,2 miljonus eiro.

2021.gadā "Tez Tour" strādāja ar 20,106 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir trīs reizes vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas zaudējumi pieauga par 21,9% un bija 1,106 miljoni eiro.

Kompānija "Tez Tour" reģistrēta 2002.gada martā, un tās pamatkapitāls ir 2828 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "Tez Tour" vienīgais īpašnieks ir Spānijā reģistrēta kompānija "Germesinvest SL".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Ar Krieviju sadarbojas mazāk nekā 1% LTRK dalībuzņēmumu (+VIDEO)

Tiek apspriestas iespējas ātri pārtraukt eksportu uz agresorvalsti.

Ekonomika Siguldas uzņēmēji apvienojas (+VIDEO)

Izaicinājums ir attīstības perspektīva ekonomiskajai izaugsmei.

Ekonomika Rīgas pašvaldība Vecrīgas pievilcību cer vairot ar labiekārtojumu

Rīgas pašvaldība šogad Vecrīgā plāno uzstādīt vairāk nekā 200 dažāda veida labiekārtojuma elementus un pārbūvēt vairākas Vecrīgas ielas.

Ekonomika Latvijas Banka pērn strādāja ar zaudējumiem 54 miljonu eiro apmērā

Latvijas Banka pagājušajā gadā strādāja ar zaudējumiem 54 miljonu eiro apmērā, kamēr 2022.gadu Latvijas centrālā banka noslēdza bez peļņas un zaudējumiem.

Lasiet arī

Ekonomika Digitālajās platformās rezervēto viesu nakšu skaits pērn pieaudzis par 21,6%

Latvijā pagājušajā gadā tika pavadīti 1,43 miljoni viesu nakšu, kas rezervētas digitālajās platformās "Booking", "Airbnb", "Expedia" un "Tripadvisor", kas ir par 21,6% vairāk nekā 2022.gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) un Eiropas statistikas biroja "Eurostat" sadarbības projektā iegūtie dati.

Interesanti fakti Kalsnavas arborētums aicina apmeklēt brīnišķīgo augu pasauli (+VIDEO)

Apmeklētājus gaida burvju lazdas, tulpjukoki, parūkkoki, čūskegles un vēl daudzi brīnumi.

Ekonomika Tūrisma eksporta apjomam 3 gados vajadzētu pārsniegt 1,5 miljardus (+VIDEO)

"Latvijā būtiskas ir tradīcijās balstītas aktivitātes, kas bieži vien ir ģimenes uzņēmumi", - pauž ministrs Valainis.

Interesanti fakti Latgales pērle - Lūznavas muiža aicina uz pavasara izklaidēm (+VIDEO)

Tūristi varēs piedalīties meistarklasēs dabas klēpī.