• Georgs,
  • Jurģis,
  • Juris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Cenas gaļas produktiem turpinās palielināties

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 07:51, 09.02.2023


Cenas gaļas produktiem turpinās palielināties arī šogad, aģentūrai LETA pavēstīja SIA "Gaļas pārstrādes uzņēmums "Nākotne"" pārstāvis.


Foto: LETA

Kā norādīja uzņēmumā, 2022.gadā lielākie izaicinājumi "Gaļas pārstrādes uzņēmumam "Nākotne"" bija ražošanas izmaksu pieaugums, pirktspējas samazinājums un eksporta attīstīšana.

Ražošanas izmaksas daudzkārtīgi sadārdzināja energoresursu, izejvielu, izejmateriālu un darba samaksas kāpums. Pēc uzņēmuma datiem, svaigās cūkgaļas iepirkuma cena 2022.gadā, salīdzinot ar 2021.gadu, palielinājās par aptuveni 70%.

"Diemžēl šogad prognozes par cūkgaļas cenu saglabājas ļoti augstas, prognozējam, ka cenas gaļas produktiem augs," atzīmēja uzņēmuma pārstāvis.

Tāpat uzņēmumā prognozē, ka arī šis gads būs izaicinājumiem pilns. Lai gan augošās izmaksas liek pārskatīt produktu cenas, patērētāju pirktspējas samazināšanās dēļ no ražotājiem joprojām tiek gaidīti vislabākie piedāvājumi par viszemāko cenu, norādīja "Gaļas pārstrādes uzņēmuma "Nākotne"" pārstāvis.

Savukārt analizējot patērētāju uzvedību, uzņēmumā novērots, ka patērētāji jūtīgi reaģē uz cenu izmaiņām un mājsaimniecību pirktspējas kritums atspoguļojas uzņēmuma realizētās produkcijas portfelī, kas uzņēmumam prasa tūlītēju rīcību.

Tāpat "Gaļas pārstrādes uzņēmumam "Nākotne"" jūt lojalitātes zudumu Latvijas uzņēmējiem un zīmoliem - priekšroka bieži vien tiek dota importētiem produktiem par zemāku cenu. Vienlaikus uzņēmumā norādīja, ka pārdotāko produktu augšgalā ir tādi produkti kā "Jubilāra" karbonāde, cīsiņi "Tīģerīši", vistas giross, Mājas desa un liellopu aknu pastēte.

Uzņēmuma galvenie eksport galamērķi ir Lielbritānija, Zviedrija un Vācija.

Jau ziņots, ka "Gaļas pārstrādes uzņēmums "Nākotne"" 2021.gadā strādāja ar 19,919 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,3% mazāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus uzņēmuma peļņa pieauga par 3,1% - līdz 862 393 eiro.

Kompānija "Gaļas pārstrādes uzņēmums "Nākotne"" reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,407 miljoni eiro. Kompānijas kapitālā 60% pieder Aleksim Jankūnam, bet 40% pieder Guntai Jankūnai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Skolēnu nodarbināšanai vasarā pieteikušies vairāk nekā 800 darba devēji

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) skolēnu vasaras nodarbinātības pasākuma īstenošanai pieteikušies vairāk nekā 800 darba devēji.

Ekonomika Latvijas iedzīvotāji par labāku darbavietu uzskata valsts sektoru

Latvijā 52% iedzīvotāju par labāku darbavietu uzskata valsts sektoru, tviterī raksta pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Ekonomika Vasarā airBaltic nodrošinās speciālos reisus uz Liepāju. Cik maksā lidojums?

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" šogad jūlijā un augustā nodrošinās speciālos reisus uz Liepāju, liecina informācija "airBaltic" mājaslapā.

Ekonomika Rīgas mežsaimniecībā ir izstrādāta perspektīva līdz 2035. gadam (+VIDEO)

Virsmērķis: nodrošināt finanšu ilgtspēju un attīstīt jaunus pakalpojumus.

Lasiet arī

Pasaule Baltijas valstu iedzīvotājus satrauc pārtikas un elektrības cenu kāpums

Baltijas valstu iedzīvotājus 2024.gada sākumā visvairāk uztrauc pārtikas cenu pieaugums, savukārt Latvijā krietni biežāk nekā kaimiņvalstīs iedzīvotāji raizējas par veselības aprūpes pakalpojumu un medikamentu cenu pieaugumu, informē bankas "Citadele" pārstāvji, atsaucoties uz veikto Baltijas iedzīvotāju aptauja.

Ekonomika Uzņēmēji: karodziņi pie cenu zīmēm izmaksās miljoniem eiro

Ražotājvalsts norādīšana karoga formā uz cenu zīmes pārtikas produktiem nozarei izmaksās miljonos eiro mērāmu administratīvo un finanšu slogu, norādīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā (LTRK), komentējot ceturtdien Saeimā konceptuāli atbalstītos grozījumus Pārtikas aprites uzraudzības likumā.

Ekonomika Naftas cenas pieaug pēc saspīlējuma Sarkanajā jūrā

Akciju cenas pasaules biržās piektdien mainījās dažādos virzienos, bet naftas cenas pieauga pēc ASV un Lielbritānijas triecieniem Jemenas hutiešu nemierniekiem, kas pastiprināja saspīlējumu Sarkanajā jūrā.

Ekonomika Latvijā gada vidējā inflācija pērn bija 8,9%

Latvijā gada vidējā inflācija pagājušajā gadā bija 8,9%, aģentūra LETA uzzināja Centrālajā statistikas pārvaldē.