• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Bezdarba līmenis Latvijā pagājušā gada beigās - 6,1% (+INFOGRAFIKA)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 14:48, 10.01.2023


Latvijā decembra beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem vairāk nekā novembra beigās, bet par 0,6 procentpunktiem mazāk nekā 2021.gada beigās, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.



2022.gada decembra beigās NVA bija reģistrēti kopumā 53 536 bezdarbnieki, kas ir par 1930 cilvēkiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 51 606 bezdarbnieki, taču par 7238 cilvēkiem mazāk nekā 2021.gada beigās, kad aģentūrā bija reģistrēti 60 774 bezdarbnieki.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis 2022.gada beigās joprojām bija Rīgas reģionā - 4,4% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,1 procentpunktu vairāk nekā mēnesi iepriekš, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis saglabājās Latgales reģionā - 12,8%, kas mēneša laikā ir kāpums par 0,2 procentpunktiem.

Decembrī visstraujāk starp reģioniem reģistrētā bezdarba līmenis audzis Kurzemē - par 0,6 procentpunktiem, mēneša beigās sasniedzot 6,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Vienlaikus arī Vidzemē reģistrētā bezdarba līmenis decembra beigās bija 6,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,3 procentpunktiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, bet Zemgalē - 6,1%, kas salīdzinājumā ar novembra beigām ir pieaugums par 0,4 procentpunktiem.

Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis decembrī palielinājies par 0,1 procentpunktu un mēneša beigās bija 4,3% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Savukārt gada laikā, proti, salīdzinājumā ar 2021.gada beigām, reģistrētā bezdarba līmenis visos Latvijas reģionos ir samazinājies.

Tostarp Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis gada laikā ir sarucis par 0,2 procentpunktiem, Rīgas reģionā - par 0,3 procentpunktiem, Zemgalē - par 0,4 procentpunktiem, Vidzemē - par 0,6 procentpunktiem, Kurzemē - par 0,8 procentpunktiem, bet Latgalē - par 1,7 procentpunktiem.

2021.gada beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.