• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā kontos novembra sākumā bija 1,919 miljoni privatizācijas sertifikātu

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 10:18, 03.12.2022


Fizisko un juridisko personu kontos šogad novembra sākumā bija 1,919 miljoni privatizācijas sertifikātu, no kuriem 92% pieder fiziskām personām, liecina SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" ("Possessor") publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".



No fizisko un juridisko personu kontos esošajiem sertifikātiem 85 000 novembra sākumā bija īpašuma kompensācijas sertifikāti.

Pēc "Possessor" informācijas, fizisko personu kontos 2022.gada novembra sākumā bija 1,765 miljoni privatizācijas sertifikātu, tostarp 84 000 īpašuma kompensācijas sertifikātu, bet juridisko personu kontos bija 154 000 privatizācijas sertifikātu, tostarp 1000 īpašuma kompensācijas sertifikātu.

Līdz 2022.gada 1.novembrim Latvijas iedzīvotājiem piešķirti kopumā 112,38 miljoni privatizācijas sertifikātu, tostarp 8,01 miljons īpašuma kompensācijas sertifikātu, bet sertifikātu kontos ieskaitīti 110,76 miljoni privatizācijas sertifikātu, tostarp 7,61 miljons īpašuma kompensācijas sertifikātu.

Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijā līdz šim izmantots 107,56 miljoni privatizācijas sertifikātu jeb 95,7% no piešķirto privatizācijas sertifikātu skaita. Tostarp 6,833 miljoni īpašuma kompensācijas sertifikātu, kas ir 85,3% no piešķirto īpašuma kompensācijas sertifikātu skaita.

Savukārt kompensācija naudā izmaksāta, dzēšot 850 000 privatizācijas sertifikātu, tostarp 680 000 īpašuma kompensācijas sertifikātu.

Atbilstoši Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likumam no 2007.gada 1.decembra 58 200 personu ir zaudējušas tiesības ieskaitīt sertifikātu kontā 1,62 miljonus privatizācijas sertifikātu, tostarp 400 000 īpašuma kompensācijas sertifikātu.

No sertifikātu kontiem kā samaksa par kontu apkalpošanu dzēsti 432 030 privatizācijas sertifikātu, tostarp 12 610 īpašuma kompensācijas sertifikātu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Asociācija: banku pakalpojumi Latvijā ne vienmēr ir dārgākie Baltijā

Latvijā banku pakalpojumi ne vienmēr ir dārgākie Baltijā, pavēstīja Finanšu nozares asociācijas valdes loceklis Jānis Brazovskis.

Ekonomika Latvijas Banka samazinājusi inflācijas prognozi šim gadam

Latvijas Banka samazinājusi gada vidējās inflācijas prognozi šim gadam līdz 1,5% pretstatā decembrī prognozētajiem 2%, trešdien Latvijas Bankas rīkotajā diskusijā sacīja Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītājs Uldis Rutkaste.

Ekonomika Briškens aicina Baltijas valstis vienoties par Rail Baltica vilcienu iegādi

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) aicina Baltijas valstis vienoties par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" vilcienu iegādi.

Ekonomika Latvijas izgudrotāji piedāvājuši vairākus daudzsološus enerģijas risinājumus

Atbalstu saņēma 30 prototipu autori katrs līdz 15 tūkstošiem eiro.

Lasiet arī

Veselība Kā Latvijas iedzīvotāji var pārvarēt novecošanu: farmaceita padoms (+VIDEO)

Hialuronskābi var "sastapt" visā cilvēka organismā, lai gan dažās zonās tās ir daudz vairāk nekā citās.

Sabiedrība Kariņš nolēmis atkāpties no ārlietu ministra amata

ijušais Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien pēc tikšanās ar pašreizējo premjeri Eviku Siliņu (JV) paziņoja, ka nolēmis atkāpties no ārlietu ministra amata.

Kriminālziņas Prokuratūra neiebilst pret seksuālās uzmākšanās kriminalizēšanu

Prokuratūra neiebilst pret seksuālās uzmākšanās kriminalizēšanu, taču uzsver, ka likumā šādā gadījumā jābūt ļoti skaidri atrunātam, tieši kādas darbības nav pieļaujamas, pauda ģenerālprokurors Juris Stukāns.

Sabiedrība Augusi sabiedrības tolerance pret cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem

Pēdējos gados ir augusi Latvijas sabiedrības tolerance pret cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem un pašlaik vairāk nekā 74% Latvijas iedzīvotāju būtu gatavi uztvert cilvēkus ar garīga rakstura traucējumiem kā kaimiņus vai kolēģus, liecina Labklājības ministrijas (LM) veiktais pētījums par iedzīvotāju informētību un izpratni par deinstitucionalizācijas procesu.