• Mirta,
  • Ziedīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Taksisti organizētā grupā izkrāpuši PVN un legalizējuši noziedzīgo naudu

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 11:44, 05.07.2022


Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas darbinieki jūnijā apturēja noziedzīga grupējuma darbību, kas nodarbojās ar pievienotās vērtības nodokļa (PVN) izkrāpšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā, nodarot zaudējumus valsts budžetam vairāk nekā 600 000 eiro apmērā, informēja VID pārstāvji.



Atbilstoši VID speciālistu secinājumiem noziedzīgais grupējums īstenoja nodokļu izkrāpšanas shēmu, un tā tika realizēta taksometru pakalpojumu jomā.

Veicot virkni operatīvo un izmeklēšanas darbību, noskaidrots, ka shēmā iesaistītie uzņēmumi no 2020.gada līdz 2022.gadam izvairījās no nodokļu nomaksas, nodarot zaudējumus valsts budžetam vairāk nekā 600 000 eiro apmērā.

Sāktā kriminālprocesa ietvaros VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki veica procesuālās darbības Rīgā, Jūrmalā, Ādažos un Ropažu, Salaspils un Olaines novadā, tostarp 18 kratīšanas kriminālprocesā iesaistīto personu dzīves vietās, birojos, juridiskajās adresēs un automobiļos.

Kratīšanu laikā atrasti un izņemti kriminālprocesam nozīmīgi pierādījumi, tostarp skaidra nauda 8520 eiro apmērā, mobilie tālruņi, datori, zīmogi, datu nesēji, trešo personu ID kartes un grāmatvedības dokumenti, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā. Mantisko jautājumu nodrošināšanai uzlikti aresti 62 automobiļiem.

Saistībā ar organizētā noziedzīgā grupējuma darbībām VID Nodokļu un muitas policijā ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 218.panta otrajā daļā un 195.panta trešajā daļā paredzētajām noziedzīgo nodarījumu pazīmēm.

Par minētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem četras personas aizturētas, tām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.

Atbilstoši Kriminālprocesa likuma 19. pantam neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Daļai dzīvokļu īpašnieku varētu pieaugt maksājums par zemes lietošanu

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus likumā, kas paredz, ka maksājums par sev nepiederošas zemes lietošanu no 2025.gada pakāpeniski pieaugtu tai daļai dzīvokļu īpašnieku, kuru zemei būs noteikta lielāka kadastrālā vērtība.

Ekonomika «Lux Express» autobusa biļete no Liepājas līdz Rīgai maksās vismaz desmit eiro

Starptautiskā pasažieru pārvadātāja "Lux Express" autobusa biļete no Liepājas uz Rīgai maksās, sākot no desmit eiro, informēj uzņēmums.

Ekonomika Latvijā 39% uzņēmumu nav ieviesuši darbinieku labbūtības aktivitātes

Latvijā 39% uzņēmumu nav ieviesuši darbinieku labbūtības aktivitātes, liecina AS "Eco Baltia" un sabiedriskās domas pētījumu centra "Norstat" veiktā uzņēmēju aptauja.

Ekonomika Lietotas prēces un lēta pārtika: Latvijā ir slikti patēriņa paradumi (+VIDEO)

Palielinājies to iedzīvotāju skaits, kuri ikdienā izvēlas plastmasas iepakojumus.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvieši pērk dārgāku sadzīves tehniku, lai to varētu salabot (+VIDEO)

Sabiedrības apziņa par ilgtspējīgu dzīvesveidu pieaug, un cilvēki kļūst arvien izglītotāki attiecībā uz to, kā viņu izvēles ietekmē vidi.

Ekonomika Inovāciju Akadēmijā ieguvumus sniedza 23 industriālas nozares (+VIDEO)

Visu trīs Inovācijas Akadēmijas programmas gadu laikā, daudzas komandas ir pierādījušas savu spēkuю

Ekonomika Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Merirands

VSIA "Autotransporta direkcija" (ATD) valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāres vietnieks Dins Merirands, informēja SM pārstāvji.

Sabiedrība Braži pārliecinoši apstiprina ārlietu ministres amatā

Saeima šodien ārlietu ministres amatā apstiprināja ilggadējo diplomāti Baibu Braži.