Precizēta bezdarbnieku pabalsta apmēra noteikšanas kārtība daļai cilvēku

Ekonomika
LETA 19:08, 25.11.2020 0

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā "Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam", tehniski precizējot daļas bezdarbnieku pabalsta apmēra noteikšanas kārtībā.

 
Foto: LETA

Kā aģentūra LETA iepriekš noskaidroja Labklājības ministrijā, attiecīgās izmaiņas attieksies uz tām personām, kuras kopušas bērnu līdz pusotra gada vecumam un saņēmušas bērnu kopšanas atbalstu, personām ar invaliditāti, kura atguvušas darba spējas un cilvēkiem, kuri kopuši bērnu ar invaliditāti līdz 18 gadu vecumam.

Grozījumi veikti saistībā ar izmaiņām valsts sociālā nodrošinājuma pabalstā pēc Satversmes tiesas (ST) sprieduma.

Patlaban minētajos gadījumos bezdarbnieka pabalstu nosaka 60% apmērā no bezdarbnieka pabalsta pieprasīšanas dienā spēkā esošā valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta divkārša apmēra. Pašlaik valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērs vispārējā gadījumā ir 64,03, attiecīgi divkāršs tā apmērs ir 128,06 eiro.

Savukārt no nākamā gada pēc ST sprieduma valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērs vispārējā gadījumā plānots 20% apmērā ienākumu mediānas jeb 109 eiro. Attiecīgi divkāršs tā apmērs būs 218 eiro.

Minētie grozījumi ir daļa no 2021.gada budžetu pavadošās likumprojektu pakotnes.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika EK jaunās sankciju pakotnē iekļauts rosinājums aizliegt mangāna rūdas tranzītu

Pēc Latvijas ierosinājuma Eiropas Savienības (ES) 14.sankciju pakotnē pret Krieviju būs iekļauts arī aizliegums piegādāt mangāna rūdu, vadoties no neoficiālās informācijas no Eiropas Komisijas (EK), spriež finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Lasiet arī