Mākoņi pār TET sabiezē - Vitenbergs prasa izvērtēt padomes rīcību (+VIDEO)

Ekonomika
lsm.lv 09:03, 27.10.2020 0

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs uzdevis izvērtēt uzņēmuma "Tet" padomes darbu saistībā ar lēmumu no amata pagaidām neatcelt valdes priekšsēdētāju Juri Gulbi, vēsta LTV ziņu raidījums Panorāma. Prokuratūra Gulbi un vēl četras personas apsūdz par krāpšanu lielā apmērā. "Tet" padome lēmusi pasūtīt izvērtējumu par Gulbja atbildību, taču ministrs uzskata, ka tādā veidā padome apšauba tiesībaizsardzības iestāžu darbu.

 
Foto: LETA

"Man ir jautājumi par šo neatkarīgo, privāto pētījumu. Es pat nezinu, kā viņu nosaukt. Ko ar to ir mēģināts pateikt? Ka mēs neticam mūsu tiesībsargājošajām iestādēm?" sacīja ministrs.

Latvijas valstij piederošo "Tet" kapitāldaļu turētājs ir SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possesor"", kura īpašnieks ir Ekonomikas ministrija. Vitenbergs uzdevis "Possesor" sasaukt "Tet" akcionāru sapulci, lai izvērtētu, kā uzskata ministrs, lēno padomes reakciju.

"Rosināsim sasaukt šo akcionāru sapulci, un es domāju, ka šeit ilgi neko garumā nevajadzētu vilkt. Ir jāpieņem lēmumi. Rosināsim to izdarīt tuvākās nedēļas laikā. Jāvērtē padomes darbs, vai tas ir bijis atbilstošs esošajai situācijai," stāstīja Vitenbergs.

Savukārt padomes reakciju par pareizu uzskata korporatīvās pārvaldības eksperts Andris Grafs. Viņaprāt, neatkarīgs izvērtējums padomei ir vajadzīgs, lai saprastu, kāda ir Gulbja atbildība un vai uzņēmumam nodarīti zaudējumi. Tajā pašā laikā Grafs atzīst, ka apsūdzētas personas atrašanās valdes priekšsēdētāja amatā rada "Tet" reputācijas risku.

"Ja padome apzināti pieņem lēmumu turpināt attiecības, neskatoties uz šo reputācijas risku, tad ir jābūt pārliecībai, ka vismaz sākotnējā informācija vai, analizējot informāciju, nebūtu 100% skaidrs, ka šis reputācijas risks piepildās un ka tiešām ir pamats šīm apsūdzībām," sacīja Grafs.

Krimināllietā starp apsūdzētājiem ir arī "Tet" Juridiskās daļas direktors Toms Meisītis, divi uzņēmuma bijušie darbinieki, kā arī "Hannu Digital" amatpersona Gintars Kavacis.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Daugavas HES izstrādāts lielākais apjoms pēdējo 25 gadu laikā (+VIDEO)

Latvija ir labā ceļā uz atjaunojamās enerģijas mērķu sasniegšanu.

Ekonomika Gulbe: Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī

Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī, ja vien nenotiks kādi satricinājumi, intervijā aģentūrai LETA atzina Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja Ingūna Gulbe.

Ekonomika Būtiski mainīti principi, pēc kādiem mājsaimniecības nodod elektrību tīklā

Atbilstoši grozījumiem Elektroenerģijas tirgus likumā ar maiju sāks darboties neto norēķinu sistēma, kas paredz mājsaimniecību ar saules paneļiem savstarpējos norēķinus naudas izteiksmē.

Ekonomika Latvijā vairāk nekā 90% iedzīvotāju pirkumiem internetā izmanto datorus

Latvijā vairāk nekā 90% iedzīvotāju pirkumiem internetā izmanto datorus, tomēr arvien vairāk cilvēku pirkumiem sāk izmantot arī mobilos telefonus, liecina starptautiskā interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmuma "Gemius" veiktās aptaujas dati.

Lasiet arī

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā piekāpjas Kanādai

Latvijas hokejisti ceturtdien Vantā pasaules U-18 čempionāta ceturtdaļfinālā cieta zaudējumu mačā ar vienaudžiem no Kanādas.

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.