Rīgu vēlas izveidot par hibrīdpasākumu centru. Ko tas nozīmē?

Ekonomika
LETA 23:15, 15.10.2020 0

Covid-19 izraisītās pārmaiņas tūrisma nozarē mudina Rīgu izveidot par tūrisma hibrīdpasākumu centru, ceturtdien darījumu un pasākumu tūrisma forumā norādīja eksperti.

 
Foto: LETA

Atklājot forumu, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Kaspars Rožkalns norādīja, ka Covid-19 apstākļi liek mainīties darījumu tūrisma nozarei, mudinot attīstīt pasākumus hibrīdformātā, proti, pasākumu organizēšanu nodrošinot gan klātienē, gan attālināti.

Rožkalna ieskatā, pasākumi hibrīdformātā, virtuālās konferences, izstādes un kontaktbiržas saglabāsies arī tad, kad pasaule būs uzvarējusi Covid-19. LIAA direktors pauda pārliecību, ka jaunajos apstākļos Latvijā ir jāspēj savienot šķietami nesavienojamas lietam, piemēram, piedāvājot Rīgā rīkot starptautiskus pasākumu hibrīdformātā, nodrošinot pasākumu gan klātienē, gan attālināti, piedāvājot interesantu un aizraujošu saturu.

Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdes priekšsēdētājs Jānis Jenzis piebilda, ka viņa vīzija ir attīstīt Rīgu kā Baltijas un Ziemeļvalstu metrapoli hibrīdpasākumu jomā.

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas vadītāja Inese Andersone (JV) informēja, ka viņas vadītās komitejas izaicinājums būs izveidot tādu nozaru politikas atbalsta mehānismu, kura ietvaros tiks identificētas dažādu nozaru problēmas un vajadzības, vienlaikus palīdzot šīs problēmas risināt. Rīgas atbalsts attieksies arī uz darījumu tūrisma nozari. Andersone uzsvēra, ka darījuma tūristiem Rīgā ir jājūtas kā Rietumeiropas galvaspilsētā.

Savukārt Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) padomnieks Jānis Upenieks atzina, ka Covid-19 pandēmija tūrisma nozarei liek piemēroties jauniem apstākļiem, tāpēc nozares turpmākā attīstība būs atkarīga no valsts, pilsētu un nozares pārstāvju sadarbības vienota mērķa sasniegšanā. Upenieks uzsvēra, ka valsts ir gatava sniegt atbalstu nozarei.

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV) piebilda, ka darījumu tūrisms ir jāattīsta, jo tam ir liela pievienotā vērtība. Tāpat ministrs informēja, ka šīs nedēļas laikā tiks pabeigts darbs pie atbalsta pasākumiem tūrisma nozarei un drīzumā par to varētu lemt valdība.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%

Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%, turpretim saimniecību vidējais lielums pieaudzis 2,3 reizes, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie 2023.gada lauku saimniecību integrētās statistikas apsekojuma provizoriskie dati.

Ekonomika Ekonomiskā situācija Eiropas Savienībā uzlabojas?

Nenoteiktība un lejupvērstie riski, kas apdraud ekonomikas prognozi, pēdējos mēnešos ir vēl vairāk palielinājušies, galvenokārt saistībā ar Krievijas ieilgušo agresijas karu pret Ukrainu un konfliktu Tuvajos Austrumos. Riskus joprojām rada arī plašāka ģeopolitiskā spriedze.

Ekonomika Pašvaldības Vidzemes tirgus atdzīvojas jaunā veidolā (+VIDEO)

Ēku autors bija Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Reinholds Šmēlings.

Lasiet arī

Pasaule Izraēlas profesors: Šī kara rezultāts varētu būt Palestīnas valsts

Izraēla mainās pēc katra kara un šī kara aizsāktā procesa beigās mūs gaida vai nu Palestīnas valsts izveide, vai kaut kas daudz tuvāks Palestīnas valstij, intervijā aģentūrai LETA sacīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Baltkrievija vēršas pret opozīcijas aktīvistiem, konfiscējot viņu īpašumus

Baltkrievijas varas iestādes ceturtdien paziņoja, ka veikušas reidus un konfiscējušas nekustamos īpašumus, kas pieder 104 opozīcijas aktīvistiem, kuri aizbēguši no valsts.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Sabiedrība Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām pakāpusies līdz +17 grādiem

Agrā piektdienas rītā augstākā ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs bija +17 grādi Rāznas ezerā pie Kaunatas un Lielupē pie Mežotnes, kā arī +17,5 grādi Mūsā pie Bauskas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.