Rīgas meži: Neviens Covid-19 scenārijs nav labvēlīgs meža nozarei

Ekonomika
LETA 15:57, 01.08.2020 0

Neviens no Covid-19 potenciālajiem scenārijiem, piemēram, jaunā koronavīrusa uzliesmojuma pakāpeniska izbeigšanās vai pandēmijas atgriešanās, nav labvēlīgs ekonomiskajiem procesiem, tostarp meža nozarei, sacīja SIA "Rīgas meži" valdes loceklis Edgars Vaikulis.

 
Foto: LETA

Vienlaikus viņš piebilda, ka Latvijas uzņēmēju priekšrocība ir spēja ātrāk reaģēt un prasme ātri pielāgoties. Tā ļauj jau tagad no apjukuma un neprognozējamības izkļūt ar mazākiem zaudējumiem, nekā valstīs ar milzīgu nozares rūpniecību, piemēram, Vācijā vai Somijā.

Runājot par turpmākajiem meža nozares izaicinājumiem, Vaikulis minēja, ka Latvijas meža nozares uzņēmējiem vajadzēs pielāgoties jaunajām Eiropas Savienības (ES) politikām un stratēģijām vides jomā.

Viņaprāt jaunā koronavīrusa pandēmija nav atbilstošākais laiks, lai īstenotu jaunu politiku un stratēģijas vides jomā, taču nozares pārstāvjiem vajadzēs pielāgoties jaunajiem spēles noteikumiem. "Eiropas Zaļā kursa iniciatīvu virzītājiem tas diemžēl maz interesē, tādēļ mežsaimniekiem nedraudzīgi "zaļie kursi" vai bioloģiskās daudzveidības stratēģijas agrāk vai vēlāk kļūs par neizbēgamību," viņš piebilda.

Kā ziņots, Eiropas Komisija maijā nāca klajā ar divām Eiropas Zaļajā kursā ietvertajām videi, dabai un ilgtspējai nozīmīgajām stratēģijām - "Bioloģiskās daudzveidības stratēģiju 2030" un ilgtspējīgas pārtikas stratēģiju "No lauka līdz galam".

Pašlaik ES dalībvalstis var iesniegt savu redzējumu un komentārus par tām, tādējādi nosakot to ieviešanas prakses un iestrādājot stratēģijās paredzētos mērķus katras valsts Kopējās lauksaimniecības politikas stratēģiskajos plānos.

"Rīgas meži" ir otrs lielākais mežu apsaimniekotājs Latvijā pēc AS "Latvijas valsts meži". Uzņēmumam pieder sēklu plantācijas, koku stādaudzētava, zāģētava "Norupe", kā arī "Rīgas mežu" atbildībā ir Mežaparks, Rīgas parki un dārzi

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Sports Paziņo Latvijas izlases sastāvu Pasaules čempionātam

Latvijas vīriešu hokeja izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā pietaupītas vietas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošajiem vārtsargam Artūram Šilovam, uzbrucējam Teodoram Bļugeram un aizsargam Uvim Balinskim, otrdien preses konferencē paziņoja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Sabiedrība Elektroenerģijas vidējā cena aprīlī Latvijā samazinājusies par 9%

Elektroenerģijas vidējā cena šogad aprīlī Latvijas tirdzniecības apgabalā bija 60,25 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir par 12% mazāk nekā martā un par 9% mazāk nekā 2023.gada aprīlī, liecina Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" sagatavotais elektroenerģijas tirgus apskats.

Sabiedrība Autovadītāji Rīgā arvien biežāk brauc pa sabiedriskā transporta joslām

Autovadītāji Rīgā arvien biežāk pārkāpj liegumu braukt pa sabiedriskā transporta joslām, lēš biedrība "Izglītības, kultūras un inovatīvo projektu asociācija", kas īsteno kampaņu "Cieni sabiedrisko!".

Sabiedrība Ukrainai nodos 24 Latvijā konfiscētās automašīnas

Valdība otrdien nolēmusi bez atlīdzības nodot Ukrainai vēl 24 dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus.