Oriģināli! 8 miljoni kontrabandas cigarešu paslēpti saulespuķu sēklu kravā

Ekonomika
LETA 22:21, 01.06.2020 0

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvalde, veicot kontroles pasākumus uz valsts robežas ar Baltkrieviju, novērsusi 8 095 660 cigarešu jeb 404 783 paciņu kontrabandu, aģentūru LETA informēja VID.

 

Cigaretes bija noslēptas kādā autotransporta kravā - saulespuķu sēklu paciņu vietā kastēs bija ievietotas cigarešu paciņas.

Pamatojoties uz riska analīzes rezultātiem, Pāternieku muitas kontroles punktā skenēšanai tika novirzīta kāda no Baltkrievijas iebraukusi automašīna ar saulespuķu sēklu kravu. Izvērtējot kravas skenēšanas attēlus, muitas amatpersonām radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu, tāpēc veikta padziļinātā kontrole.

Atverot kravas nodalījumu un pārbaudot iepakojuma kastes, konstatēts, ka augšpusē novietotajās kastēs patiešām atrodas saulespuķu sēklu paciņas. Taču, turpinot pārbaudi, muitnieki konstatēja, ka dziļāk kravā esošajās kastēs saulespuķu sēklu vietā noslēptas nedeklarētas cigaretes. Ar kontrabandas cigaretēm bija piepildīta lielākā daļa kartona kārbu.

Tā kā tika saskatītas noziedzīga nodarījuma pazīmes, kontrolē tika iesaistītas VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas.

Muitas kontroles rezultātā svētdien, 31.maijā, konstatēts, ka kravā deklarētās preces - saulespuķu sēklu - vietā atradās 8 095 660 cigaretes "NZ" jeb 404 783 paciņas ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Valstij nenomaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir aptuveni 1,3 miljoni eiro.

Par konstatēto noziedzīgo nodarījumu VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm par kontrabandu lielā apmērā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Nedēļas nogales salnas īpaši kaitējušas sējumiem un augļkokiem Latgalē

Nedēļas nogales salnas īpaši kaitējušas sējumiem, kultūraugiem, augļu kokiem un krūmiem Latgalē, aģentūrai LETA pauda aptaujātie lauksaimnieki un augļkopji.

Ekonomika Elektrības vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā palielinājās par 63%

Elektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā pieauga par 63% un bija 81,45 eiro par megavatstundu (MWh) jeb 0,08 eiro par kilovatstundu (KWh), aģentūru LETA informēja AS "Latvenergo" pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība AM sagatavotajā rokasgrāmatā sniegti ieteikumi arī par rīcību okupētā teritorijā

Aizsardzības ministrijas (AM) sagatavotajā rokasgrāmatā "Kā rīkoties kara gadījumā" ir sniegti ieteikumi arī par rīcību īslaicīgi okupētā teritorijā.

Sports Ostapenko Romā tiksies ar baltkrievieti Sabaļenku

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko šodien Romas "WTA 1000" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā tiksies ar baltkrievieti Arinu Sabaļenku.

Sports Vītoliņš: Pret vāciešiem vairs nebūsim favorīti

Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā pret Vācijas valstsvienību būs vienkāršāk spēlēt nekā pirmajos trīs mačos turnīrā, uzskata komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Pasaule Jaunkaledonijā otro nakti turpinājušies vardarbīgi protesti

Francijas Klusā okeāna teritorijā Jaunkaledonijā otro nakti turpinājušies vardarbīgi protesti, kuru laikā nošauts viens cilvēks, desmitiem ievainoti un 140 cilvēki aizturēti, trešdien paziņojušas varasiestādes.