Pagājušajā nedēļā elektrības cena Latvijā pieaugusi par 9%

Ekonomika
LETA 21:30, 17.02.2020 1

Elektroenerģijas cena biržā "Nord Pool" pagājušajā nedēļā Latvijā un Igaunijā pieauga par 9% un bija 29,81 eiro par megavatstundu (MWh), aģentūru LETA informēja AS "Latvenergo" pārstāvji.

 
Foto: LETA

Savukārt Lietuvā elektroenerģijas cena pieauga par 6% līdz 28,88 eiro par MWh. Biržas sistēmas cena bija 12,40 eiro par MWh, un tas ir par 24% mazāk nekā nedēļu iepriekš.

Pagājušā nedēļā elektroenerģijas cenas Ziemeļvalstīs turpināja ietekmēt hidroloģiskās bilances uzlabošanās, kas pēdējās 12 nedēļās pieauga no 9,8 teravatstundām (TWh) līdz 12,5 TWh. Siltie laikapstākļi, spēcīgs vējš nedēļas nogalē un augsts importa apjoms no Vācijas bija tie faktori, kas samazināja cenu. Salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, vēja staciju izstrāde reģionā pieauga par 16%.

Patēriņš "Nord Pool" reģionā, salīdzinot ar nedēļu iepriekš, samazinājās līdz 9140 GWh, un izstrādes apjomi samazinājās līdz 9261 GWh.

Aizvadītājā nedēļā Baltijas valstīs kopējais elektroenerģijas patēriņš samazinājās par 1% līdz 578 GWh. Latvijā patēriņš bija 149 GWh, samazinoties par 2%, Igaunijā patēriņš samazinājās par 1% līdz 181 GWh. Salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, Lietuvā elektroenerģijas patēriņš bija par 1% zemāks - 249 GWh.

Pagājušajā nedēļā Baltijas valstīs kopējais saražotās elektroenerģijas apjoms samazinājās par 2% līdz 319 GWh. Latvijā izstrādātais elektroenerģijas apjoms samazinājās par 11% līdz 139 GWh, un Igaunijā - par 26% līdz 66 GWh. Savukārt Lietuvā izstrāde pieauga līdz 114 GWh, tas ir par 42% vairāk nekā nedēļu iepriekš.

Izstrādes apjoms pret patēriņu Latvijā bija 93%, Igaunijā 36%, un Lietuvā 46%, bet Baltijas valstīs kopumā pagājušajā nedēļā tika saražoti 55% no reģionā patērētā elektroenerģijas apjoma.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Lasiet arī

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionātā piekāpjas amerikāņiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Espo pasaules U-18 čempionāta trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi.

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Kriminālziņas Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa, informēja Valsts policijā.