Latvieši noraidošāki pret atteikšanos no 1 un 2 centu monētām

Ekonomika
LETA 12:48, 01.12.2019 0

Latvijas iedzīvotājiem ir krietni noraidošāka attieksme pret piedāvājumu atteikties no viena un divu centu monētām un noapaļot cenas nekā citu eirozonas valstu iedzīvotājiem, liecina šī gada oktobrī veiktā "Eirobarometra" aptauja.

 

Latvijā 48% aptaujāto pauduši gatavību apsvērt atteikšanos no maza nomināla eirocentu monētām, kamēr pārējā eirozonā šādai idejai atbalstu pauduši 65% aptaujāto. Savukārt 46% Latvijas iedzīvotāju bijusi noraidoša attieksme pret šo piedāvājumu, kamēr pārējās eirozonas valstīs noraidoši bijuši tikai 32% aptaujāto.

Lūgti vērtēt, vai, rīkojoties ar skaidru naudu, to ir viegli atšķirt un lietot, iedzīvotāji gan Latvijā, gan pārējā eirozonā papīra naudu ir atzinuši par vieglāk lietojamu nekā monētas.

No aptaujātajiem Latvijas iedzīvotājiem eiro banknotes kā viegli lietojamas novērtējuši 96%, bet monētas - 83%. Līdzīgi šie rādītāji bijuši arī eirozonas valstīs kopumā - attiecīgi 95% un 83%.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika EK jaunās sankciju pakotnē iekļauts rosinājums aizliegt mangāna rūdas tranzītu

Pēc Latvijas ierosinājuma Eiropas Savienības (ES) 14.sankciju pakotnē pret Krieviju būs iekļauts arī aizliegums piegādāt mangāna rūdu, vadoties no neoficiālās informācijas no Eiropas Komisijas (EK), spriež finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Lasiet arī