Šķēle netiek Latvijas bagātāko cilvēku sarakstā. Kā tad tā?!

Ekonomika
skaties.lv 17:27, 03.10.2019 0

Jaunākajā 100 Latvijas turīgāko cilvēku topā neparādās bijušā politiķa, uzņēmēja un par oligarhu dēvētā Andra Šķēles vārds, taču tajā arī ir gan viņa sieva, gan meitas, vēsta LNT Ziņas, atsaucoties uz žurnālista Lato Lapsas un kolektīva veikto apkopojumu “Dienas Biznesa” izdevumā.

 
Foto: LETA

Kristiānas Lībanes Šķēles bagātība pērn lēsta 14 miljoni eiro, viņa ir patiesā labuma guvēja 49 uzņēmumos, kuru kopējā peļņa un apgrozījums pārsniedz 15 miljonus eiro. Savukārt Andra Šķēles meitas Madara un Anete katra ir patiesā labuma guvējas 47 uzņēmumos, to katras bagātība aplēsta 12 miljonu eiro apmērā.

Sarakstos neparādās pats Šķēle, ar kuru gan joprojām konsultējās nu jau caurkritušā Rīgas atkritumu monopoluzņēmuma vadītāji un līdzīpašnieki.

“Šķēļu ģimene ir interesanta ģimene ar to, ka, ja mēs skatāmies pēc oficiāliem reģistriem, tad politiķe Kristiāna Lībane pēc došanās laulības ostā ar Andri Šķēli ir izrādījusies daudz labāka un veiksmīgāka uzņēmēja par viņu pašu, tāpat Šķēles kungs ir izaudzinājis divas meitas, kuras izrādījušās daudz veiksmīgākas un turīgākas par viņu pašu, nu prieks un lepnums, nu, ko lai saka,” LNT Ziņām atzina viens no turīgāko cilvēku saraksta veidotājiem Lapsa.

100 lielāko patiesā labuma guvēju saraksts liecina, ka uzņēmumiem bagātākais bija Aigars Kesenfelds ar dalību 97 uzņēmumos, kuru kopējais apgrozījums bija gandrīz 40 miljoni eiro.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%

Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%, turpretim saimniecību vidējais lielums pieaudzis 2,3 reizes, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie 2023.gada lauku saimniecību integrētās statistikas apsekojuma provizoriskie dati.

Ekonomika Ekonomiskā situācija Eiropas Savienībā uzlabojas?

Nenoteiktība un lejupvērstie riski, kas apdraud ekonomikas prognozi, pēdējos mēnešos ir vēl vairāk palielinājušies, galvenokārt saistībā ar Krievijas ieilgušo agresijas karu pret Ukrainu un konfliktu Tuvajos Austrumos. Riskus joprojām rada arī plašāka ģeopolitiskā spriedze.

Ekonomika Pašvaldības Vidzemes tirgus atdzīvojas jaunā veidolā (+VIDEO)

Ēku autors bija Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Reinholds Šmēlings.

Lasiet arī

Pasaule Izraēlas profesors: Šī kara rezultāts varētu būt Palestīnas valsts

Izraēla mainās pēc katra kara un šī kara aizsāktā procesa beigās mūs gaida vai nu Palestīnas valsts izveide, vai kaut kas daudz tuvāks Palestīnas valstij, intervijā aģentūrai LETA sacīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Baltkrievija vēršas pret opozīcijas aktīvistiem, konfiscējot viņu īpašumus

Baltkrievijas varas iestādes ceturtdien paziņoja, ka veikušas reidus un konfiscējušas nekustamos īpašumus, kas pieder 104 opozīcijas aktīvistiem, kuri aizbēguši no valsts.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Sabiedrība Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām pakāpusies līdz +17 grādiem

Agrā piektdienas rītā augstākā ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs bija +17 grādi Rāznas ezerā pie Kaunatas un Lielupē pie Mežotnes, kā arī +17,5 grādi Mūsā pie Bauskas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.