• Iza,
  • Izabella
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kas notiek, ja nakts krēmu nomainīsi ar dienas krēmu un otrādi

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 07:24, 22.08.2024


Dienas un nakts krēmi atšķiras ne tikai ar nosaukumu – tie iedarbojas uz sejas ādu dažādos veidos. Ja tos sajauksi, rezultāts var pārsteigt.



Kāpēc ir nepieciešams dienas krēms

Dienas laikā sejas āda tiek pakļauta dažādiem kaitīgiem faktoriem: brīvo radikāļu uzkrāšanās, temperatūras svārstības, ultravioletā starojuma negatīvā ietekme, stress, vitamīnu un mitruma trūkums, piesārņots gaiss.

Tāpēc dienas laikā ādai ir nepieciešama aizsardzība, un tieši šo funkciju pilda dienas krēms.

Dienas krēmam ir viegla tekstūra, kas padara to par ideālu bāzi grima uzklāšanai. Daudzi dienas krēmi satur arī SPF filtrus, kas aizsargā ādu no ultravioletā starojuma un palēnina novecošanās procesu. Turklāt dienas krēmi nodrošina efektīvu mitrināšanu, pasargājot ādu no sausuma un sasprindzinājuma.

Kāpēc ir nepieciešams nakts krēms

Naktī sejas āda atpūšas un atjaunojas. Šajā laikā tiek aktivizēti šūnu atjaunošanās un reģenerācijas procesi, kuros āda ir jāatbalsta, un nakts krēms tam ir ideāli piemērots.

Nakts krēms intensīvi baro un mitrina ādu, palīdz cīnīties ar novecošanās pazīmēm, stimulē atjaunošanās procesus un kompensē dienas laikā saņemto negatīvo ietekmi.

Vai ir iespējams nomainīt dienas krēmu ar nakts krēmu un otrādi

Lai gan nav stingru aizliegumu lietot dienas krēmu naktī vai nakts krēmu dienā, rezultāti var nebūt apmierinoši. Lūk, kāpēc.

Ja lietojat dienas krēmu naktī, jūsu āda nesaņems pietiekamu barošanu. No rīta varat pamanīt pietūkušu seju, smalkas krunciņas un savilktu, sausu ādu.

Lietojot nakts krēmu dienā, tas nespēs nodrošināt nepieciešamo aizsardzību pret ārējiem faktoriem. Vakara laikā var parādīties pelēcīga sejas krāsa, vecuma plankumi, izsitumi un ādas tonusa zudums.

Turklāt nakts krēms bieži vien ir biezākas konsistences, kas var apgrūtināt grima uzklāšanu un radīt nepatīkamas sajūtas uz ādas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī