• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kurš ir atbildīgais par zāļu cenām?

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 13:38, 08.04.2024


Medikamentu ražotājs nenosaka cenu, par kādu medikaments būs nopērkams aptiekā.



Ņemot vērā, ka šobrīd plašsaziņas līdzekļos parādās nepilnīga informācija par medikamentu cenu atšķirībām dažādās valstīs, uzņēmums Grindeks skaidro, kādā veidā veidojas medikamentu gala cenas un kādēļ tās var atšķirties dažādās valstīs.

Būtiski saprast, ka medikamentu ražotājs nenosaka cenu, par kādu medikaments būs nopērkams aptiekā. Produkta gala cenu veido ražotāja noteiktā cena, kam pievienots vairumtirgotāju un aptieku ķēžu uzcenojums, tādēļ, pat vienas valsts ietvaros, medikamentu cenas dažādās aptiekās var būt atšķirīgas.

Ja runa ir par zāļu cenu atšķirību Latvijā un citās valstīs, tad vēlamies uzsvērt, ka cenas, par kurām Grindeks pārdod produktus vairumtirgotājiem, ir vienotas. Nebūtiskas atšķirības var rasties atsevišķās valstīs atkarībā no konkrētās valsts tirgus nosacījumiem, valstī noteiktajiem zāļu kompensācijas nosacījumiem un citiem faktoriem. Medikamentu gala cenas citās valstīs veidojas ne vien atkarībā no ražotāja noteiktās cenas, vairumtirgotāju un aptieku uzcenojuma, bet arī no katrā valstī noteiktās PVN likmes.

Kā norāda Grindeks padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans: "Grindeks noteikto medikamentu cenu vairumtirgotāju un aptieku uzcenojums var sadārdzināt ļoti būtiski. Kamēr Grindeka misija ir uzlabot cilvēku dzīves kvalitāti globālā mērogā un nodrošināt kvalitatīvus medikamentus par iespējami labāku cenu, ir būtiski saprast, ka mēs neietekmējam izplatītāju pieņemtos lēmumus par medikamentu gala cenu noteikšanu."


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Stradiņa slimnīcā sāk izmantot intraoperatīvās neiromonitorēšanas metodi

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas (PSKUS) Neiroķirurģijas klīnika sadarbībā ar Neiroloģijas klīniku funkcionālajā neiroķirurģijā sāk izmantot intraoperatīvās neiromonitorēšanas (IONM) metodi, informē slimnīca.

Veselība Jauna šokējoša izstāde Anatomijas muzejā, noteikti apskatiet (+VIDEO)

Profesors Hohšteters šajos preparātos saskatīja ne tikai izglītības, bet arī zinātnisko vērtību.

Veselība Deputāti spriedīs par onkoloģisko pacientu ārstēšanas uzlabojumiem Latvijā

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijā otrdien, 3.septembrī, deputāti spriedīs par onkoloģisko pacientu ārstēšanas un aprūpes iespējamajiem uzlabojumiem, liecina komisijas sēdes darba kārtība.

Veselība Putekļu ērcītes Latvijas bērniem bieži izraisa alerģiju (+VIDEO)

Tās visbiežāk atrodas tādās vietās kā matrači, spilveni, segas, paklāji un mīkstās mēbeles.

Lasiet arī