• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Apgalvojumi par Dzemdību namu kā dzemdētājām nedrošu vietu ir nepareizi

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 20:15, 15.03.2024


Nesen publiski izskanējušie apgalvojumi par to, ka Rīgas Dzemdību nams nav dzemdētājām droša vieta, ir nepareiza interpretācija sarunām, uzsvēra veselības ministrs, apmeklējot ārstniecības iestādi.


Foto: LETA

Lai diskutētu par dzemdību palīdzības attīstības iespējām Rīgā un Rīgas Dzemdību nama vietu nākotnes attīstības koncepcijā, šodien kopā ar ministru iestādi apmeklēja Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Juris Radzevičs un Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte, aģentūrai LETA pavēstīja iestādes pārstāve Baiba Auzāne.

Tiekoties ar Rīgas Dzemdību nama kolektīvu, veselības ministrs uzsvēra, ka viens no primārajiem vizītes mērķiem ir Dzemdību nama darbiniekiem un sabiedrībai kopumā apliecināt, ka iestādē tiek sniegti augsti kvalitatīvi pakalpojumi. Savukārt nesen publiski izskanējušie apgalvojumi par to, ka Dzemdību nams nav dzemdētājām droša vieta, esot nepareiza interpretācija sarunām, kuru laikā VM ar Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteju diskutēja par veselības aprūpes pakalpojumu attīstības virzieniem nākotnē.

Ministrs uzsvēra, ka viņa nākotnes redzējums ir multidisciplinārās sadarbības stiprināšana ar universitātes slimnīcām, kas pacientiem pašvaldību slimnīcās pakalpojumus padarīs vēl drošākus. Vienlaikus tika izteikta atzinība Dzemdību nama ieguldījumam perinatālās jomas attīstībā valstī.

Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Radzevičs pozitīvi izteicās par veselības ministra vēlmi stratēģiski domāt par attīstības virzieniem, jo šī brīža vājais punkts ir plānošanas dokumenta trūkums, kurā nākotnes mērķi būtu definēti.

Tikšanās ar nozares profesionāļiem un konstruktīvs dialogs ir labākais veids, kā izprast attīstības virzienus un tos attīstīt, atzina abas amatpersonas.

Jau ziņots, ka VM ir vērsusies arī pie Rīgas pašvaldības, lai noskaidrotu viedokli par Rīgas 2.slimnīcas un Rīgas Dzemdību nama stacionāro pakalpojumu attīstību. Ministrijas skatījumā pacientu interesēs ir jāvirzās uz multidisciplināras komandas iesaisti stacionārā ārstēšanas procesā, ko Rīgā var nodrošināt klīniskās universitātes slimnīcas, un ir jāņem vērā, ka pieprasījums pēc tādiem veselības aprūpes pakalpojumiem kā hronisko pacientu aprūpe, terapija, paliatīvā aprūpe un medicīniskā rehabilitācija ilgtermiņā tikai palielināsies, tāpēc ar Rīgas pašvaldību un slimnīcām kopīgi būtu jāvērtē šo profilu attīstīšana.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Veselība Eksperts dalās ar trikiem pusaudžu ādas kopšanai (+VIDEO)

Problēmzonas var apstrādāt bez īpašām izmaksām.

Veselība «Veselības centrs 4» sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības

SIA "Veselības centrs 4" sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības Rīgā, kur blakus esošajām iestādes ēkām taps daudzfunkcionāls medicīnas centrs.

Veselība Ģimenes ārstu asociācijas atšķirīgi vērtē VM priekšlikumus

Abas ģimenes ārstu asociācijas atšķirīgi vērtē Veselības ministrijas (VM) priekšlikumus primārās veselības aprūpes stiprināšanai, kas iekļauti saskaņošanai iesniegtajā informatīvajā ziņojumā.

Lasiet arī