• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kā izvēlēties piemērotu velosipēda veidu?

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 08:41, 02.02.2024


Pirms iegādāties jaunu velosipēdu (velosipēdi visai ģimenei), ir svarīgi saprast, kādas būs galvenās braukšanas vajadzības. Ja plānojat lielus attālumus pa šoseju, visticamāk jums noderētu šosejas velosipēds ar plāniem riteņiem un vieglu rāmi. Savukārt, ja ir vēlme izmēģināt ko jaunu un inovatīvu - varbūt ir vērts izmēģināt elektrisko velo?



Savukārt, ja vairāk pie sirds braukšana pa bezceļiem, lauku ceļiem, takām, tad kalnu velosipēds būs labākā izvēle, lielāki riteņi nodrošinās stabilitāti smagākos apstākļos nekā tie ir uz šosejas.

Populārākie velosipēdu segmenti

Kalnu velosipēdi ir izstrādāti tā, lai ar tiem varētu piedalītos bezceļu apstākļu braucienos un pārvarētu smagākus reljefus. Tie ir parasti aprīkoti ar biezām riepām, kas nodrošina labu saķeri uz nevienmērīgas virsmas. Šiem velosipēdiem ir spēcīgs rāmis un amortizatori, kas absorbē triecienus no straujām reljefa maiņām, akmeņiem vai bedrēm.

Šosejas velosipēdi ir paredzēti ātrai braukšanai pa asfaltētiem ceļiem vai šosejām. Tos raksturo viegls rāmis un pielāgoti stūres rokturi, kas palīdz samazināt gaisa pretestību un palielina braukšanas stabilitāti. Ar šosejas velosipēdu var sasniegt lielu ātrumu uz taisniem ceļiem vai nogāzēs, katrā ziņā tie ir daudz ātrāki par kalnu velosipēdiem.

Pilsētas velosipedi ir domāti lietošanai pilsētā, kā jau par to arī liecina nosaukums - tie ir viegli un viegli manevrējami. Tie paredzēti vairāk nesteidzīgiem īsiem pārbraucieniem, piemēram, uz darbu un atpakaļ uz mājām vai laiskam brīvdienu izbraucienam pa parku. Šie velosipēdi arī bieži ir aprīkoti ar bagāžnieku priekšpusē vai aizmugurē, lai varētu vieglāk transportēt mantas vai pirkumus.

Kā noteikt pareizo velosipēda rāmja izmēru

Lai noteiktu pareizu velosipēda rāmja izmēru, svarīgi ir zināt savu augumu. Piemēram, ja jūsu augums ir 170 cm, tad atbilstošais šosejas velosipēda rāmja izmērs var būt 54-56 cm, kalnu velosipēdiem mazāks, 43-46 cm. Pirms iegādes pārbaudiet tiešsaistē pieejamās tabulās savu atbilstošo velosipēda rāmja izmēru, lai velo būtu maksimāli ērts braukšanā.

Svarīga ir arī riteņu izmērs - tam ir liela ietekme uz braukšanas komfortu. Nepareizi riteņu izmēri var radīt diskomfortu un nestabilitāti braucot. Ja ritenis ir pārāk liels vai pārāk mazs, tas var ietekmēt gan manevrētspēju, gan ātrumu.
Lai nodrošinātu optimālu riteņa izmēru savam velosipēdam, arī te var konsultēties ar pieredzējušiem speciālistiem. Viņi palīdzēs noteikt pareizo izmēru atkarībā no jūsu vajadzībām un braukšanas veida.

Svarīgi arī pareizi kopt savu velosipēdu, tādējādi nodrošinot pēc iespējas ilgāku velosipēda detaļu kalpošanas laiku. Svarīgāki zināt, kā pareizi kopt savu velo pirms sezonas.

Lai izvēlētos piemērotu velosipēdu, ir svarīgi rūpīgi apsvērt savas vajadzības, maršruta tipu, braukšanas stilu.

Interneta veikala 220.lv sortimentā ir daudzveidīgi, kvalitatīvi, uzticamu zīmolu bērnu, vīriešu un sieviešu velo modeļi dažādām gaumēm, vajadzībām un finansiālajām iespējām. 220.lv ir pieejami plašā klāstā: šosejas, trekinga, pilsētas, krosa, bērnu, balansa, BMX, dažādi kalnu velosipēdi, kā arī stilīgie elektro velosipēdi, kas pārvērtīs Jūsu riteņbraukšanas pieredzi!


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu

Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu, informē Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Latvijas urologi apgāž mītus par prostatu (+VIDEO)

"Kad nav sūdzību, tas nenozīmē, ka vēzis nevarētu attīstīties".

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Lasiet arī

Sabiedrība Tērvetes parks kļūs apmeklētājiem pieejamāks (+VIDEO)

Sprīdītis kļuvis par dabas skaistuma atjaunošanas simbolu.

Sabiedrība Prezidents nosauc galveno budžeta jostu savilkšanas gadījumā

Ja saistībā ar neiepriecinošiem finanšu rādītājiem nāksies īstenot tā dēvētos budžeta konsolidācijas pasākumus, tad galvenais ir, lai neciestu iekšējā un ārējā drošība, izglītība, valsts konkurētspēja un arī veselības aprūpe, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība LIZDA ar Siliņu pārrunās pedagogu streika vienošanās izpildi

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) šodien plkst.13 tiksies ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV), lai pārrunātu pedagogu streika vienošanās izpildi, aģentūru LETA informēja LIZDA.

Kultūra Vāc parakstus par liegumu publiskos pasākumos saīsināt Latvijas valsts himnu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Latvijas valsts himnas atskaņošanu pilnā garumā publiskos pasākumos.