• Ēriks,
  • Inese,
  • Inesis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Arī ziemas brīvdienas Latvijā ir labas, ja tās ilgst vismaz 2 nedēļas (VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 10:03, 22.11.2023


Medicīnas speciālisti brīdina nepārslogot sevi darbā.


Latvijas pilsētas un ciemi sniedz daudz iespēju aktīvai atpūtai ziemā.

“Strādājošiem cilvēkiem ikgadējais atvaļinājums ir ļoti svarīgs, lai organisms gan fiziski, gan emocionāli atpūstos", - tā Inga Orleāne, internās medicīnas speciāliste.

Mēnesi garu vai ilgāku ikgadējo atvaļinājumu Latvijā izmantojuši 16% vīriešu un 20% sieviešu, noskaidrots mūsu valsts veiktajā aptaujā. Vecumā no 18-29 gadiem tik ilgā atvaļinājumā devušies vismazāk respondentu – tikai 16%. Vismazāk tik ilgi atpūtušies Zemgales iedzīvotāji – tikai 15%, bet attiecīgi Pierīgas visvairāk – 22%. Savukārt 19% no aptaujātajiem atvaļinājumā vēl nav bijuši. Vēl 25% atbildējuši, ka nestrādā, līdz ar to atvaļinājumu neizmanto.

“Strādājošiem cilvēkiem ikgadējais atvaļinājums ir ļoti svarīgs, lai organisms gan fiziski, gan emocionāli atpūstos", - tā Inga Orleāne, internās medicīnas speciāliste.

"Mēnesi gara atpūta tieši vasarā Latvijas strādājošajiem aizvien ir populāra, jo šādi varam labāk izbaudīt gada silto laiku, pavadīt laiku dabā, upju, ezeru, jūras tuvumā, sportot, doties pārgājienos u. tml. Diemžēl straujā ikdiena, krīzes izraisītā ietekme uz profesionālo darbību, kā arī dažādas darba devēju vajadzības ne visiem šādas iespējas sniedz. Daudzi gada griezumā atvaļinājumam izvēlas citu laika sadalījumu. Piemēram, netrūkst arī atpūtas ziemā cienītāju vai to, kuri atvaļinājumu pieskaņo skolēnu brīvlaikiem pavasarī un rudenī. Popularitāti gūst arī atvaļinājuma dienas sadalīt tā, lai katru nedēļu brīvdienas sāktos piektdienā.

Mans ieteikums ir, ka atvaļinājumam nevajadzētu būt īsākam par divām nedēļām. Tas saistīts ar to, ka īsākā laikā cilvēks nespēj pietiekami kvalitatīvi atpūsties, un daudziem intensīvais darba režīms rada nopietnus izdegšanas sindroma un ar to saistīto veselības problēmu draudus,” situāciju raksturo eksperte Inga Orleāne, stacionāra vadītāja, kurai darba praksē pēdējā laikā bieži nācies saskarties ar pacientiem, kuriem atpūtas trūkuma dēļ nācies mainīt savus mācību, darba un ikdienas plānus, jo saskārušies ar nepārtrauktas darba slodzes izraisītām veselības problēmām".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Latvijā kopš 2019.gada reģistrēti 34 ievesti Denges drudža gadījumi

Latvijā kopš 2019.gada reģistrēti kopumā 34 ievesti Denges drudža gadījumi, savukārt inficēšanās Latvijā nav konstatēta, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Aptauja: Latvijā 40% autovadītāju pie stūres dzer kafiju

Latvijā 40% autovadītāju, braucot pie stūres, dzer kafiju, bet 39% autovadītāju mēdz runāt pa telefonu, aģentūru LETA informēja kāda SIA pārstāvji, atsaucoties uz "Atbildīgas braukšanas indeksa" aptauju.

Veselība Aptauja: Arvien mazāk iedzīvotāju ikdienā cenšas ierobežot sāls patēriņu

Nedaudz vairāk kā ceturtdaļa jeb 28% iedzīvotāju ikdienā cenšas ierobežot sāls patēriņu, kas ir par 9% mazāk nekā gadu iepriekš, un ir zemākais rādītājs pēdējo septiņu gadu laikā, liecina jaunākā Veselības indeksa pētījuma dati.

Veselība Latvijas ārsti un pacienti vienojās cīņā pret melanomu (+VIDEO)

"Diemžēl daudzi no mums vēl nesaprot, ka āda ir ne tikai lielākais, bet arī ļoti svarīgs orgāns".

Lasiet arī