• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā psiholoģisku palīdzību saņēmuši 83 Ukrainā bērnu slimnīcas pacienti

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 21:48, 20.10.2023


Šodien lielākās bērnu slimnīcas Ukrainā Ohmatdyt pacienti tikās ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu un Ukrainas vēstnieku Latvijā Anatoliju Kucevolu, informēja VS.LV Bērnu slimnīcas fondā.



Tikšanās notika Bērnu slimnīcas fonda (BSF) organizētās psiholoģiskās rehabilitācijas nometnes ietvaros, un gan bērni, gan viņu mammas, gan slimnīcas speciālisti bija aizkustināti par sirsnīgo uzņemšanu Ministru kabinetā.

E. Siliņa izteica pateicību bērniem par viņu skaistajām dziesmām, pašu darinātajām dāvanām un dzīvesprieku. “Esmu ļoti priecīga uzņemt ciemos bērnus un mammas no Ukrainas, un arī gandarīta, ka jums patīk viesoties mūsu valstī. Latvijā jūs vienmēr būsiet mīļi gaidīti. Novēlu bērniem šeit atrast jaunus draugus, interesantas aktivitātes, labi atpūsties, kā arī iepazīt Latviju un tās tradīcijas!” sacīja Siliņa. Viņa uzsvēra, ka Latvija turpinās sniegt Ukrainai visa veida atbalstu.

“Esmu no sirds pateicīga Evikai Siliņai par atsaucību, jo šī ir jau otrā reize šomēnes, kad viņa uzņem mūsu Ukrainas bērnus Ministru kabinetā. Bērniem tas ir aizraujošs piedzīvojums, savukārt mammām – ļoti emocionāls notikums. Tikšanās ar augstu valsts amatpersonu ir simboliska, un droši vien tieši tādēļ mammas ir ļoti aizkustinātas, jo redz un jūt, ka Latvijai viņu liktenis rūp. Ukrainas bērniem, kuri turpina dzīvot Ukrainā un ik dienu pieredz kara šausmas, ir ļoti nepieciešama mūsu palīdzība – gan praktiska, gan emocionāla. To mēs redzam caur savu un mūsu sadarbības partneru, Ohmatdyt slimnīcas pieredzi, kad, karam ieilgstot, cieš aizvien vairāk bērnu. Tāpēc sirsnīgs paldies katram, kurš turpina atbalstīt Ukrainas bērnus,” komentēja Liene Dambiņa, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja.

16. oktobrī Latvijā ieradās jau ceturtā bērnu grupa, lai 10 dienas uzturētos Latvijā un saņemtu psiholoģisku atbalstu. Grupā ir bērni no Mariupoles, Luhanskas, Harkivas un Doņetskas apgabala, un daudziem karš ir atņēmis ne tikai mājas, bet arī tuviniekus un veselību. 22 Ohmatdyt slimnīcas pacienti, kuriem ir ne tikai psiholoģiskas traumas, bet arī fiziskas saslimšanas, tostarp onkoloģiskas, un kara laikā iegūti fiziski ievainojumi, nometnes ietvaros saņem Bērnu un pusaudžu resursu centra (PRC) speciālistu palīdzību.

Bērni Latvijā ir ieradušies ar savām mammām, kurām arī tiek sniegts profesionāls atbalsts, kā arī trīs Ohmatdyt slimnīcas ārstiem, kuri uzklausa PRC speciālistu pieredzi. Šī ir noslēdzošā nometne šogad, un palīdzību ir saņēmuši jau 83 bērni un 60 mammas. Nepieciešamība pēc psiholoģiska atbalsta Ukrainas bērniem un viņu ģimenēm ir milzīga, tamdēļ Fonds, cerot uz sabiedrības atbalstu, plāno šādas nometnes organizēt arī nākamgad.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Pasaule ISW: Ukrainas spēki pavirzījušies dziļāk Kurskas apgabalā

Ukrainas spēki turpina virzīties dziļāk Krievijas Kurskas apgabalā, dodoties uz Gluškovas rajonu, secinājuši ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

Interesanti fakti Siliņa saņēmusi Ukrainas valsts ordenu

\Uzturoties vizītē Ukrainā, Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) saņēmusi Ukrainas valsts apbalvojumu - Kņazienes Olgas I šķiras ordeni, kuru premjerei pasniedza Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, informēja Ministru kabineta preses sekretāre Santa Jirgensone.

Pasaule Kongresmeņi: Ukrainai jāļauj veikt triecienus Krievijā ar ASV ieročiem

ASV Pārstāvju palātas Bruņoto spēku komitejas republikāņu grupa nosūtījusi vēstuli prezidentam Džo Baidenam, aicinot viņu atcelt ierobežojumus, kas Ukrainai noteikti attiecībā ASV tālās darbības rādiusa raķešu, konkrēti - ATACMS, izmantošanu triecieniem Krievijā.

Pasaule Maskava piedzīvo masīvu ukraiņu lidrobotu uzbrukumu

Naktī uz otrdienu Maskava piedzīvojusi masveidīgu ukraiņu lidrobotu uzlidojumu, kura dēļ Krievijas varasiestādes bijušas spiestas slēgt trīs lidostas - Domodedovas, Vnukovas un Žukovas.