• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīga norisināsies starptautisks Precīzijas medicīnas tīklošanās forums

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
LETA 03:43, 17.09.2023


Rīgā 12.oktobrī un 13.oktobrī norisināsies starptautisks Precīzijas medicīnas tīklošanās forums, kurā tiksies vairāk nekā 50 eksperti, tostarp no Hārvarda universitātes, ASV, Rietumeiropas, Skandināvijas, Izraēlas un Baltijas, informēja foruma izpilddirektors Roberts Melbārdis.



Foruma mērķis ir uzlabot pacientu aprūpi un rezultātus, veicinot precīzijas medicīnas attīstību un ieviešanu klīniskajā praksē. Precīzijas medicīna ir jauna pieeja slimību ārstēšanai un profilaksei, kurā ņemta vērā katra cilvēka ģenētiskā daudzveidība, vide un dzīvesveids.

Divu dienu laikā noritēs padziļinātas diskusijas ar mērķi attīstīt starptautisku sadarbību biomedicīnas jomā, kas veicinātu Latvijas ekonomisko transformāciju. Latvija sevi pozicionē kā valsts ar misiju un vietu, kurā attīstīt risinājumus globāla mēroga problēmām.

Foruma laikā vadošie eksperti kopā ar Latvijas ekspertiem un pacientu organizāciju pārstāvjiem pārrunās tādas tēmas kā vēža ģenētika un precīzijas onkoloģija, funkcionālā precīzijas medicīna, bērnu onkoloģija, jaundzimušo skrīnings, farmakoģenētika, mākslīgais intelekts, pacientu iesaiste, biomedicīnas stratēģijas iekļaušana precīzijas medicīnā un diagnostikas uzlabošana un citas tēmas.

Foruma uzdevums ir panākt bērniem un pieaugušajiem efektīvākas, zinātniski pamatotas ārstniecības metodes un nodrošināt veselības pakalpojumu pieejamību, tai skaitā izmantojot jaunākās medicīnas tehnoloģijas. Lai to īstenotu, ir nepieciešama ārstu, zinātnieku, slimnīcu administrāciju, pacientu organizāciju, veselības aprūpes iestāžu, valsts pārvaldes darbinieku, veselības nozares uzņēmumu, globālo korporāciju un pasaules vadošo slimnīcu sadarbība.

Forumam var reģistrēties bez maksas un to klātienē apmeklēt tiek uzrunāti ārsti, ģenētiķi, molekulārie biologi, bioinformātiķi, zinātnieki, ģimenes ārsti, veselības aprūpes atbalsta un administratīvie darbinieki, datu zinātnieki, rezidenti, studenti, pacienti kā arī valsts institūciju pārstāvji, diplomāti un NVO. Īpaši aicināti arī pacientu organizāciju pārstāvji.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība "Paldies par varonību, izcilo gatavību un rīcību". Prezidents apmeklēja NMPD

23.jūlijā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgā apmeklēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD), lai klātienē tiktos ar dienesta vadību, iepazītos ar NMPD Operatīvās vadības centra darbu, apmeklētu NMPD Kompetenču attīstības centru un tiktos ar NMPD brigāžu darbiniekiem.

Veselība Zilaļģu dēļ aizliegts peldēties Daugavas peldvietā Ikšķilē

Zilaļģu masveida savairošanās dēļ aizliegts peldēties Daugavas peldvietā Ikšķilē, informē Ogres novada pašvaldībā.

Veselība Ventspils dzemdību nodaļu ieteiktu arī citām māmiņām (+VIDEO)

Ārsti lepojas ar ģimenes un paaugstināta komforta palātām ar divguļamām gultām un citām ērtībām.

Veselība Latvijā sākas vērienīga pacientu ārstēšanas testēšana (+VIDEO)

Tiks izanalizētas 1500 Nacionālā Veselības dienesta nejaušināti atlasītas slimību vēstures.

Lasiet arī

Sabiedrība Veselības ministrs: Latvijā 30 līdz 35% ģimenes ārstu ir pensijas vecumā

Latvijā 30 līdz 35% ģimenes ārstu ir pensijas vecumā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Veselība Atbalsta virzību uz optimālās ģimenes ārstu prakses modeli

Lai nodrošinātu vienota primārās veselības aprūpes pakalpojuma nodrošinājumu valstī, valdība šodien atbalstīja Veselības ministrijas (VM) ieceri ieviest optimālās ģimenes ārstu prakses modeli.

Veselība Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pacients izdarījis pašnāvību

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pacients izdarījis pašnāvību, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Linda Rudzroga.