• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Atklās Bērnu slimnīcas atjaunoto Dienas stacionāra ēku

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
LETA 04:41, 04.01.2023


Šodien plkst.14 tiks atklāta Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) atjaunotā Dienas stacionāra ēka, informēja iestādē.

Atklāšana notiks Rīgā, Vienības gatvē 45.

Dienas stacionāra ēka ir viena no pirmajām, ar kurām sākās slimnīcas būvniecība 1895.gadā pēc Reinholda Šmēlinga projekta, un ēkā bija izbūvētas tam laikam laikmetīgas tehnoloģijas - elektriskais apgaismojums, sienā iebūvēta vēdināšanas sistēma, centrālapkure.

Sākotnēji ēkā atradās iekšķīgo un ķirurģisko slimību nodaļa ar lielākām un mazākām daudzvietīgām palātām. Korpuss ir vairākkārt rekonstruēts, pārbūvējot iekšpagalma terasi par papildu telpām, izbūvējot nepieciešamās inženiertehniskās sistēmas, gan vēlāk piebūvējot operāciju zāli, kur notiek Ausu, kakla, deguna, kā arī Acu klīnikas ārstu veiktās operācijas.

Līdz šim Dienas stacionārā atradās 24 palātas un daudzās palātās vienlaikus ārstējās vairāki pacienti, taču paredzēts, ka atjaunotajā stacionārā pacientiem un viņu pavadošajām personām būs pieejamas 34 vienvietīgas un epidemioloģiski drošas palātas ar atbilstošu gaisa apmaiņu un mikroklimatu, vairākas mūsdienu prasībām atbilstošas procedūru un apskates telpas.

Tāpat, lai arī gaidīšanas laiks uz konkrēto procedūru tiktu pavadīts jēgpilni un novērstu domas par gaidāmās procedūras norisi, būs pieejama plaša rotaļu telpa un labiekārtota publiskā telpa, kurā vecāki varēs pavadīt laiku ar bērnu.

Dienas stacionāra rekonstrukcija uzticēta Pilnsabiedrībai "P un P būvniecības grupa", kas kopā ar SIA "ARH Stadija" gada laikā realizējusi apjomīgos projektēšanas un būvniecības darbus. Savukārt ēkas interjera veidošanā iesaistījās dizaina studijas "H2E", lai ēkas interjers, navigācija un saturs tiktu integrēts jaunajā BKUS attīstības koncepcijā, kas mazajiem pacientiem palīdzēs mazināt trauksmi, rosinās uzticēšanos un veicinās atveseļošanās procesus. Kopējās plānotās rekonstrukcijas izmaksas ir nepilni 3 miljoni eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.