• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rehabilitācijas centrā «Vaivari» pieredzes apmaiņā ieradušies ārsti no Ukrainas

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
LETA 13:00, 09.11.2022


Šonedēļ Nacionālajā rehabilitācijas centrā (NRC) "Vaivari" ieradušies 15 ārstniecības iestāžu speciālisti no Ukrainas, lai turpinātu pieredzes apmaiņu ar centra ārstiem, aģentūru LETA informēja rehabilitācijas centra pārstāve Ulrika Eistreiķe.

Tāpat šonedēļ "Vaivaros" ieradusies Ukrainas karavīru grupa, kas turpmākās trīs nedēļas ārstēsies centrā.

Trešdien "Vaivarus" apmeklēs arī Valsts prezidenta kundze Andra Levite, lai tiktos ar ārstiem no Ukrainas un Latvijas, kā arī ar Ukrainas karavīriem, kuri ārstējas centrā. Piedalīsies arī Ukrainas vēstnieks Latvijā, Ārlietu ministrijas (ĀM) un biedrības "Ziedot.lv" pārstāvji.

Šovasar tika uzsākts ĀM finansētais projekts, kura ietvaros "Vaivari" dalās pieredzē ar Ukrainas slimnīcām rehabilitācijas programmu ieviešanā Krievijas militārās agresijas rezultātā cietušiem pacientiem pēc ekstremitāšu amputācijām. Tāpat projekta mērķis ir dalīties pieredzē tehnisko pamatlīdzekļu aprites sistēmas izveidē, norādīja Eistreiķe.

Viena no projekta galvenajām aktivitātēm ir "Vaivaru" un Ukrainas sadarbības partneru ārstniecības iestāžu multiprofesionālās komandas konsultācijas un pieredzes apmaiņa, kas tiek organizēta gan attālināti, gan arī klātienē, speciālistiem dodoties pieredzes apmaiņas braucienos uz Latviju un Ukrainu.

Pieredzes apmaiņas vizītē paredzēts apmeklēt "Vaivaru" rehabilitācijas un multiprofesionālās komandas speciālistu nodarbības, Tehnisko palīglīdzekļu centru, kā arī Vaivaru ortozēšanas un protezēšanas centru.

Kā skaidroja Eistreiķe, projekta sadarbības partneri no Ukrainas medicīnas iestādēm jau agrāk ir izteikuši vēlēšanos gūt "Vaivaru" pieredzi un zināšanas par nepieciešamo dokumentāciju, speciālistu kvalifikāciju, multifunkcionālās komandas sastāvu, darbu un medicīnas aprīkojumu.

Ukraiņu ārstniecības personālam esot liela interese par "Vaivaru" fizikālās un rehabilitācijas medicīnas programmu pacientiem pēc apakšējo ekstremitāšu amputācijas, kas ir Baltijā vienīgā šāda veida akreditētā programma, kurā cieši sasaistīti rehabilitācijas un protezēšanas etapi, lai cilvēks pēc amputācijas varētu staigāt, pauda centra pārstāve. Pēc viņas teiktā, iegūtais starptautiskais sertifikāts apliecina rehabilitācijas programmas atbilstību Eiropas Savienības valstu līmenim.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Sabiedrība Noraida priekšlikumu kandidātu sarakstus iesniegt būtiski agrāk pirms vēlēšanām

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti šodien noraidīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšlikumu partiju deputātu kandidātu sarakstus prasīt iesniegt ne vēlāk kā 120 dienas jeb četrus mēnešus pirms vēlēšanām.

Sabiedrība VDD komentē «TikTok» un «Telegram» iespējamu bloķēšanu Latvijā

Lēmumam par sociālo tīklu "TikTok" un "Telegram" iespējamu bloķēšanu ir jābūt politiskam, turklāt, lai šāds risinājums būtu efektīvs, par ierobežošanu būtu jāvienojas vismaz visām trim Baltijas valstīm, šādu vērtējumu vēstulē Saeimai paudis Valsts drošības dienests (VDD).

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.