37% iedzīvotāju Covid-19 laikā kļuvuši mazkustīgāki, īpaši jaunieši - pat puse!

Veselība
LETA 16:20, 14.03.2021 1

Vairāk nekā katrs trešais jeb 37% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju Covid-19 laikā ir samazinājuši fizisko aktivitāšu daudzumu, secināts "Benu aptiekas Stresa termometra" datos, kas iegūti sadarbībā ar kompāniju "Gemius".

 
Foto: LETA

Īpaši mazkustīgāki kopš Covid-19 sākuma ir kļuvuši jaunieši vecumā no 18 līdz 24 gadiem, no kuriem 46% šobrīd fizisko aktivitāšu daudzums ir mazāks nekā iepriekš.

Tikmēr 16% aptaujāto Covid-19 laikā fizisko aktivitāšu daudzums ir palielinājies, 43% tas nav mainījies, bet 4% konkrētu atbildi sniegt nevarēja.

Sekojot sabiedrības veselības iestāžu aicinājumiem doties svaigā gaisā, 25% aptaujāto norādījuši, ka kopš Covid-19 sākuma svaigā gaisā uzturas biežāk nekā pirms tam (10% - ievērojami biežāk, 15% - nedaudz biežāk), 46% svaigā gaisā pavadītā laika daudzums nav mainījies, bet 26% svaigā gaisā uzturas mazāk nekā iepriekš.

Fizisko aktivitāšu daudzums Covid-19 laikā ir palielinājies 20% sieviešu, kamēr vīriešiem šis rādītājs ir 12%. Vīriešu vidū ir novērojams arī lielāks fiziskās slodzes samazinājums - 41% aptaujāto vīriešu atzinuši, ka kopš Covid-19 sākuma viņi veic mazāk fizisko aktivitāšu, bet starp sievietēm šādu atbildi sniedza 33%.

Tāpat aptaujā secināts, ka vīrieši mazāk uzturas svaigā gaisā - 31% vīriešu apgalvo, ka Covid-19 laikā svaigā gaisā dodas retāk nekā iepriekš, kamēr sieviešu vidū šis rādītājs ir 23%.

Analizējot datus pēc vecuma, secināms, ka Covid-19 visvairāk ir ietekmējis tieši jauniešu fizisko aktivitāšu īpatsvaru - 46% jauniešu vecumā no 18 līdz 24 gadiem atzinuši, ka šobrīd ar fiziskajām aktivitātēm nodarbojas mazāk nekā iepriekš. Tāpat satraukumu rada fakts, ka šajā iedzīvotāju grupā 35% aptaujāto kopš Covid-19 sākuma mazāk uzturas svaigā gaisā, kamēr pārējās vecuma grupās šis samazinājums ir 10% līdz 13% robežās.

Aptauja veikta sadarbībā ar interneta pētījumu kompāniju "Gemius", janvāra beigās aptaujājot 1713 respondentus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Veselība Eksperts dalās ar trikiem pusaudžu ādas kopšanai (+VIDEO)

Problēmzonas var apstrādāt bez īpašām izmaksām.

Veselība «Veselības centrs 4» sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības

SIA "Veselības centrs 4" sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības Rīgā, kur blakus esošajām iestādes ēkām taps daudzfunkcionāls medicīnas centrs.

Veselība Ģimenes ārstu asociācijas atšķirīgi vērtē VM priekšlikumus

Abas ģimenes ārstu asociācijas atšķirīgi vērtē Veselības ministrijas (VM) priekšlikumus primārās veselības aprūpes stiprināšanai, kas iekļauti saskaņošanai iesniegtajā informatīvajā ziņojumā.

Lasiet arī

Kriminālziņas Gājienā palestīniešu atbalstam Rīgā pulcējušies apmēram 100 cilvēku

Rīgā sestdien gājienā palestīniešu atbalstam pulcējušies apmēram 100 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Interesanti fakti Mežotnes Mazā pils sola lielisku koncertsezonu (+VIDEO)

Stāvais pilskalns ir lielākais Austrumzemgalē.

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Ekonomika Tet izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī

Tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī, liecina kompānijas publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".