Daugavpilī būs speciāli soliņi māmiņām, kuros arī barot un pārtīt mazuli

Veselība
15:34, 01.03.2021 0

Jau drīzumā Daugavpils parkos tiks uzstādīti soliņi, kas paredzēti māmiņām ar mazuļiem, vēsta Latvijas Radio. Tās būs vietas, kur atpūsties, pabarot un apkopt mazuli

 
Šādi soliņi ir daudzās pasaules valstīs, Daugavpilij tā būs jauna pieredze. Šobrīd jau ir noticis pirmo triju šādu soliņu iepirkums, kas pašvaldībai izmaksās ap 9000 eiro.

"Soliņi būs izveidoti tā, ka tajos būs vieta mazuļa pārtīšanai, un atsevišķi būs sadaļa bērna barošanai. Būs trīs sieniņas, lai maksimāli ērti varētu veikt visas nepieciešamās lietas, kas nepieciešamas māmiņai, apkopjot bērniņu," tos vizuāli apraksta Santa Pupiņa, Daugavpils Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītāja.

Specializētie soliņi māmiņām ar mazuļiem būs jaunākais soliņu papildinājums pilsētā, kurā ir pat mākslinieku veidota soliņu aleja.

"Jau ir noticis iepirkums un zināms uzvarētājs Iepirkumā uzvarēja vietējā firma – SIA "VAVEĻ". Soliņus piegādās no ārzemēm, un viena soliņa aptuvenā cena ir 3000 eiro," stāsta Pupiņa.

Olga ir jauna četru bērnu māmiņa, un viņa ir priecīga vismaz par šādu iespēju, kur pabarot bērnu.

"Daugavpilī, cik es zinu, ir tikai viena šāda aprīkota vieta – istabiņa bērna barošanai – bērnu poliklīnikā. Vēl reti – degvielas uzpildes stacijās, ja ir labi aprīkotas tualetes, ar galdiņu bērna pārtīšanai. Bet principā citu vietu visā lielajā pilsētā bērnu barošanai nav. (..) Man vecākajam bērnam ir 8 gadi, jaunākajai – 3 mēneši.

Šī ideja par soliņiem mammām ir apsveicama un laba. Ne visas mammas ir tik drosmīgas, kā es, kurai nav problēmas pabarot bērnu jebkurā vietā. Man vienmēr līdzi sedziņa vai lakatiņš, ar ko piesegties," stāstīja Olga.

Pirmie trīs soliņi māmiņām ar mazuļiem Daugavpilī parādīsies pilsētā, tiklīdz ļaus dabas apstākļi. Kāds pieprasījums pēc tiem būs, rādīs laiks, un, ja tāds būs, tad, iespējams, tie nebūs vienīgie šādi specializētie soliņi māmiņām.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu

Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu, informē Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Latvijas urologi apgāž mītus par prostatu (+VIDEO)

"Kad nav sūdzību, tas nenozīmē, ka vēzis nevarētu attīstīties".

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Lasiet arī

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā piekāpjas Kanādai

Latvijas hokejisti ceturtdien Vantā pasaules U-18 čempionāta ceturtdaļfinālā cieta zaudējumu mačā ar vienaudžiem no Kanādas.

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.