Uz divām nedēļām pārtrauks plānveida stacionārās palīdzības sniegšanu

Veselība
LETA 18:45, 22.12.2020 0

Uz divām nedēļām tiks pārtraukta plānveida stacionārās palīdzības sniegšana slimnīcās, otrdien pēc Ministru kabineta ārkārtas un Krīzes vadības padomes kopsēdes paziņoja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

 

Amatpersona skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā, ka stacionāros pašlaik ir ap 1000 Covid-19 pacientu. Šīm personām palīdzības sniegšana ir neatliekama, jo viena no Covid-19 izpausmēm ir apgrūtināta elpošana, un tā nevar pagaidīt, atzina Viņķele.

Tāpēc pieņemts lēmums uz divām nedēļām pārtraukt plānveida stacionārās palīdzības sniegšanu.

Līdz šim vairākas slimnīcas jau bija paziņojušas par plānveida operāciju atcelšanu vai ierobežošanu.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī Latvijā stacionēti 153 Covid-19 pacienti, to skaitā četri slimnieki pārvesti, līdz ar to slimnīcās esošo ar jauno koronavīrusu sirgstošo cilvēku kopskaits sasniedzis 998, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

No visiem patlaban slimnīcās esošajiem Covid-19 pacientiem 948 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 50 - ar smagu slimības gaitu. Tādējādi diennakts laikā par sešiem cilvēkiem ir samazinājies smagā stāvoklī esošo Covid-19 pacientu skaits.

Pēdējās diennakts laikā no stacionāra izrakstīti 114 Covid-19 pacienti, tādējādi līdz šim kopumā no stacionāra izrakstīti 2656 Covid-19 pacienti, liecina NVD dati.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Latvijas urologi apgāž mītus par prostatu (+VIDEO)

"Kad nav sūdzību, tas nenozīmē, ka vēzis nevarētu attīstīties".

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Veselība Eksperts dalās ar trikiem pusaudžu ādas kopšanai (+VIDEO)

Problēmzonas var apstrādāt bez īpašām izmaksām.

Lasiet arī

Sabiedrība LIZDA ar Siliņu pārrunās pedagogu streika vienošanās izpildi

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) šodien plkst.13 tiksies ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV), lai pārrunātu pedagogu streika vienošanās izpildi, aģentūru LETA informēja LIZDA.

Kultūra Vāc parakstus par liegumu publiskos pasākumos saīsināt Latvijas valsts himnu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Latvijas valsts himnas atskaņošanu pilnā garumā publiskos pasākumos.

Pasaule Krievijā no 1.maija lozungiem pazudis vārds «miers»

Krievijā oficiālajos Darba svētku pasākumos trešdien gandrīz vairs nav izmantots vārds "miers", kas vairākas desmitgades bijis 1.maija svētku pazīstamākā lozunga "Miers. Darbs. Maijs" daļa, novērojuši vietējie mediji un "Telegram" kanāli.

Pasaule Kolumbija pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu

Kolumbijas prezidents Gustavo Petro trešdien pavēstīja, ka viņa valsts pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu tās valdības, kā sacīja prezidents, īstenotās genocīda politikas dēļ.