Pēdējā gada laikā izdegšanas simptomus jutuši 86% Latvijas iedzīvotāju

Veselība
LETA 20:37, 10.10.2020 0

Lielākā daļa jeb 86% Latvijas iedzīvotāju pēdējā gada laikā ir saskārušies ar izdegšanas simptomiem, kuri ietver ilgstošu nogurumu, motivācijas trūkumu, kā arī fizisku un garīgumu izsīkumu, secināts "Benu aptiekas Veselības monitoringa" aptaujā.

 

Bieži ar šo problēmu saskaroties 19% aptaujāto, kamēr 38% norādījuši, ka izdegšanas simptomus jutuši dažkārt, bet atlikušie 29% - reti.

Ar šādu problēmu pēdējā gada laikā nav saskārušies 10% aptaujāto, bet 4% respondentu konkrētu atbildi sniegt nevarēja.

Savukārt 79% Latvijas iedzīvotāju pēdējā gada laikā ir izjutuši paaugstinātu trauksmi. Minēto aptaujāto vidū 13% pauduši, ka paaugstinātu trauksmi izjutuši bieži, 28% - dažkārt, bet 38% - reti. Ar paaugstinātu trauksmi pēdējā gada laikā nav saskārušies 18% aptaujāto, bet 3% konkrētu atbildi sniegt nevarēja.

Attiecībā uz izdegšanas un paaugstinātas trauksmes simptomu risināšanu 59% norādījuši, ka palīdzību pie speciālista nav meklējuši, kamēr 11% ir vērsušies pie ģimenes ārsta, 6% apmeklējuši psihoterapeitu, bet vēl 5% devušies pie cita speciālista.

Tāpat aptauja atklāj, ka lielākā daļa respondentu, proti, 85%, mēdz saskarties ar vēlmi sociāli izolēties un izvairīties no kontaktēšanās ar apkārtējiem. Bieži šāda parādība, vadoties pēc aptaujas datiem, novērojama 17% respondentu, kamēr 36% norādījuši, ka ar vēlmi sociāli izolēties saskārušies dažkārt. Atlikušie 32% norādījuši, ka reti.

Ar šādu vēlmi nesaskaras 12%, aptaujāto, bet konkrētu atbildi nevarēja sniegt 3% respondentu.

"Benu aptiekas Veselības monitorings" tiek veikts sadarbībā ar tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS. Pētījums veikts šī gada jūnijā, aptaujājot 1005 Latvijas pastāvīgos iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 75 gadiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Latvijā kopš 2019.gada reģistrēti 34 ievesti Denges drudža gadījumi

Latvijā kopš 2019.gada reģistrēti kopumā 34 ievesti Denges drudža gadījumi, savukārt inficēšanās Latvijā nav konstatēta, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Aptauja: Latvijā 40% autovadītāju pie stūres dzer kafiju

Latvijā 40% autovadītāju, braucot pie stūres, dzer kafiju, bet 39% autovadītāju mēdz runāt pa telefonu, aģentūru LETA informēja kāda SIA pārstāvji, atsaucoties uz "Atbildīgas braukšanas indeksa" aptauju.

Veselība Aptauja: Arvien mazāk iedzīvotāju ikdienā cenšas ierobežot sāls patēriņu

Nedaudz vairāk kā ceturtdaļa jeb 28% iedzīvotāju ikdienā cenšas ierobežot sāls patēriņu, kas ir par 9% mazāk nekā gadu iepriekš, un ir zemākais rādītājs pēdējo septiņu gadu laikā, liecina jaunākā Veselības indeksa pētījuma dati.

Veselība Latvijas ārsti un pacienti vienojās cīņā pret melanomu (+VIDEO)

"Diemžēl daudzi no mums vēl nesaprot, ka āda ir ne tikai lielākais, bet arī ļoti svarīgs orgāns".

Lasiet arī

Kultūra Vāc parakstus par Eirovīzijai paredzētā finansējuma novirzīšanu Latvijas sportam

Sabiedrības iniciatīvu platformā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Eirovīzijai paredzētā finansējuma novirzīšanu Latvijas sportam.

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Ekonomika NVA piedāvā darba devējiem finansiālu atbalstu darbinieku sagatavošanai

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) piedāvā darba devējiem finansiālu atbalstu vajadzīgo darbinieku sagatavošanai, īstenojot bezdarbnieka statusā NVA reģistrēto klientu praktiskās mācības darba vidē otrā, trešā vai ceturtā profesionālās kvalifikācijas līmeņa profesionālās kompetences ieguvei, informēja NVA.

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).