Štolcermanis Itālijas F-4 čempionātu noslēdz trešajā vietā debitantu ieskaitā

Sports
LETA 20:24, 27.10.2024 0

Latvijas autosportists Tomass Štolcermanis svētdien Itālijas "Formula 4" (F-4) čempionātu noslēdza trešajā vietā debitanti ieskaitē un bija devītais kopvērtējumā.

 

Sezona šajā nedēļas nogalē noslēdzās ar septīto posmu leģendārajā Moncas trasē, kur svētdien tika aizvadīts etapa pēdējais, trešais brauciens. To "Prema" komandas pilots Štolcermanis sāka no 11.pozīcijas jeb sestās starta rindas.

Sacīkšu laikā divas reizes trasē devās drošības mašīna un piloti finišēja zem dzeltenā karoga. Laikā, kad bija iespējami apdzīšanas manevri, Štolcermanis cīnījās pirmā desmitnieka beigās un finišēja desmitais.

Uzvarēja Austrālijas pilots Džanmarko Pradels ("US Racing"), aiz kura bija trīs Štolcermaņa komandas biedri. Otrais bija kopvērtējumā uzvarējušais brits Fredijs Sleiters, bet nākamajās divās pozīcijās finišēja piloti, kas bija priekšā latvietim junioru ieskaitē - amerikānis Aleks Pauels un japānis Kīns Nakamura-Berta.

Sleiters kopvērtējumā iekrāja 383 punktus, par 161 punktu vairāk nekā otro vietu guvušais austrālietis Džeks Bītons ("US Racing"). No junioriem Pauels un Nakamura-Berta noslēdza pirmo sešinieku ar attiecīgi 176 un 170 punktiem, bet Štolcermanis bija devītais ar 97 punktiem.

Šīs meistarsacīkstes ir bijušas starpposms ceļā uz Pirmo formulu (F-1) tādiem autosportistiem kā Lansam Strolam, Lando Norisam, Mikam Šūmaheram un Guaņju Džou.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Bļugeram rezultatīva piespēle «Canucks» uzvarā pār «Blackhawks» (VIDEO)

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers otrdien Čikāgā rezultatīvi piespēlēja Vankūveras "Canucks" uzvarā Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, bet vārtsargs Artūrs Šilovs palika uz rezervistu soliņa.

Sports Porziņģa pārstāvētā "Celtics" sāks NBA čempiontitula aizstāvēšanas sezonu

Ar diviem mačiem naktī otrdien sāksies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jaunā sezona, vienā no tiem pirmo spēli šosezon aizvadot Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģā pārstāvētajai Bostonas "Celtics".

Sports Zemgus Girgensons ar «Lightning» zaudē «Maple Leafs» NHL mačā (VIDEO)

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā ar Tampabejas "Lightning" komandu piedzīvoja zaudējumu.

Sports Vai Olimpiskais sporta centrs tiks slēgts?

Rīgas dome vilcinās atrisināt situāciju ar nomas maksas sadārdzinājumu Olimpiskajam sporta centram, tā uzskata Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Lasiet arī

Sports Rallijkrosa pilots Baumanis Eiropas čempionātu noslēdz ar uzvaru pēdējā posmā

Latvijas rallijkrosa pilots Jānis Baumanis svētdien Vācijā Eiropas čempionāta sestajā posmā RX1 klasē izcīnīja uzvaru, taču kopvērtējumā meistarsacīkstes otro gadu pēc kārtas noslēdza otrajā pozīcijā, informē autosportista komanda.

Sports Baumanis neiekļūst finālā rallijkrosa Eiropas čempionāta trešajā posmā

Latvijas rallijkrosa pilots Jānis Baumanis svētdien Norvēģijā Eiropas čempionāta trešajā posmā RX1 klasē pusfinālā ieņēma otro vietu, taču pēc tiesnešu piešķirtā soda nevarēja piedalīties fināla braucienā, informē autosportista komanda.

Sports Sesks un Francis uzvar ERC ceturtajā posmā "Tet Rally Liepāja"

Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis svētdien izcīnīja uzvaru FIA Eiropas rallija čempionāta (ERC) ceturtajā posmā "Tet Rally Liepāja".

Sports Verstapens Monreālā uzvar trešajā F-1 posmā pēc kārtas

"Red Bull" pilots nīderlandietis Makss Verstapens svētdien Monreālā ieņēma pirmo vietu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Kanādas "Grand Prix", svinot panākumu trešajā posmā pēc kārtas.