• Einārs,
  • Ervīns,
  • Klāvs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Baumanis neiekļūst finālā rallijkrosa Eiropas čempionāta trešajā posmā

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 15:50, 19.06.2023


Latvijas rallijkrosa pilots Jānis Baumanis svētdien Norvēģijā Eiropas čempionāta trešajā posmā RX1 klasē pusfinālā ieņēma otro vietu, taču pēc tiesnešu piešķirtā soda nevarēja piedalīties fināla braucienā, informē autosportista komanda.


Foto: LETA

Savā pirmajā kvalifikācijas braucienā Baumanis izcīnīja pārliecinošu uzvaru un vienīgais, kuram izdevās pārspēt viņa rezultātu bija pagājušās sezonas čempions Antons Marklunds, kurš bija par 0,366 sekundēm ātrāks.

Otrajā kvalifikācijas braucienā Baumanim sadūrās ar ungāru sportistu Tamāšu Karai, kā rezultātā latvietis uztriecās Marklunda automašīnai, liekot viņam nonākt drošības joslā. Baumanim neizdevās apdzīt Karai, turklāt sacensību tiesneši piešķīra Latvijas pārstāvim piecu sekunžu sodu, kas lika noslīdēt uz piekto vietu.

Savukārt noslēdzošajā kvalifikācijas braucienā Baumanis izvirzījās vadībā jau no paša sākuma, taču priekšpēdējā aplī izbeidzās mašīnas turbīna, kas lika sasniegt finišu lēnā tempā un četru braucienu summā ieņemt sesto vietu.

Pusfinālā Baumanis startēja no otrās rindās un ātri ierindojās otrajā pozīcijā, kurā arī sasniedza finišu, kas ļautu kvalificēties finālam, taču īsi pirms fināla starta tiesneši piešķīra latvietim desmit sekunžu sodu, kas lika noslīdēt uz piekto vietu un nekvalificēties finālam.

"Sagatavojām mašīnu finālam, taču saņēmām paziņojumu par izmeklēšanu, taču biju drošs, ka nekas nesekos. Piepeši saņēmām desmit sekunžu sodu. Vēlāk stundu runājām ar tiesnešiem. Daļa no viņiem vēlāk atzina, ka lēmums pieņemts nekorekti. Visi konkurenti un pasaules čempionāta pārstāvji bija neizpratnē par šo lēmumu. Tiesnešiem šoreiz nebija taisnība," Baumaņa komanda citē sportista teikto pēc pusfināla.

Pēc neiekļūšanas finālā Baumanis noslēdza Eiropas čempionāta trešo posmu devītajā vietā, kamēr par uzvarētāju kļuva norvēģis Sīverts Svardāls, aiz sevis atstājos Marklundu.

Pēc trīs posmiem par Eiropas čempionāta kopvērtējuma līderi kļuvis Enco Ide, kurš sakrājis 48 punktus. Marklunds ar 47 punktiem ir otrajā vietā, bet Baumanis ar 44 punktiem ierindojas trešajā pozīcijā.

Iepriekšējā sezonā Baumanis kļuva par Eiropas vicečempionu RX1 klasē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports «Borussia» futbolisti kļūst par pirmajiem UEFA Čempionu līgas finālistiem

Vācijas futbola klubs Dortmundes "Borussia" otrdien nodrošināja vietu UEFA Čempionu līgas finālā.

Sports Olimpiskā uguns rīt ieradīsies Francijā

Trešdien Francijas ostas pilsētā Marseļā ieradīsies olimpiskā uguns, un paredzams, ka to sagaidīs ap 150 000 cilvēku.

Sports Paziņo Latvijas izlases sastāvu Pasaules čempionātam

Latvijas vīriešu hokeja izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā pietaupītas vietas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošajiem vārtsargam Artūram Šilovam, uzbrucējam Teodoram Bļugeram un aizsargam Uvim Balinskim, otrdien preses konferencē paziņoja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Sports Dāvis Bertāns: pēdējos trīs gadus esmu apsvēris atgriešanos Eiropā

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš šo sezonu uzsāka vienā no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) līdervienībām Oklahomasitijas "Thunder", bet ziemā tika aizmainīts uz vienu no pastarītēm Šarlotas "Hornets", atzīst, ka pēdējos gados ir domājis par atgriešanos Eiropā.

Lasiet arī

Sports Verstapens Monreālā uzvar trešajā F-1 posmā pēc kārtas

"Red Bull" pilots nīderlandietis Makss Verstapens svētdien Monreālā ieņēma pirmo vietu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Kanādas "Grand Prix", svinot panākumu trešajā posmā pēc kārtas.

Sports Rallija ekipāža Sesks/Francis šosezon startēs visos EČ posmos

Latvijas rallija ekipāža Mārtiņš Sesks/Renārs Francis šosezon Eiropas rallija čempionātā (ERC) plāno startēt visos astoņos posmos, preses konferencē pirms gaidāmās sezonas sākuma paziņoja autosportisti.

Sports Sākas virtuālo autosacīkšu jaunā sezona

Šodien "Assetto Corsa" platformā sākas jaunā digitālās autošosejas sacīkšu sezona, kurā četros posmos tiks izmantotas Baltijas autošosejas čempionāta īstās sacīkšu trases, aģentūru LETA informēja sacīkšu organizatori.

Sports 2023.gada F-1 kalendārā būs 23 posmi

2023.gada Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sacensību kalendārā būs 23 posmi, atceltā Ķīnas posma vietā sacensības nerīkojot, ziņo sacensību organizatori.