• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tiek atklātas Parīzes paralimpiskās spēles

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 07:33, 28.08.2024


Šodien tiks atklātas Parīzes vasaras paralimpiskās spēles.


Foto: LETA

Atklāšanas ceremonija Konkordijas laukumā sāksies plkst.21 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam.

Sportistu parāde sāksies Elizejas laukos pie Triumfa arkas un beigsies Konkordijas laukumā.

Latvijas karognesēji būs paraiejādes sportists Rihards Snikus un vieglatlēte Diāna Krūmiņa.

Parīzes paralimpiskās spēles norisināsies no 28.augusta līdz 8.septembrim, un latvieši startēs vieglatlētikā, paralimpiskajā iejādē, velobraukšanā, peldēšanā un šaušanā.

Visplašāk Latvija tiks pārstāvēta vieglatlētikā, kur startēs četri sportisti - Apinis (diska mešana F-52 klasē), Krūmiņa (diska mešana un šķēpa mešana F-55 klasē), Dzilna (lodes grūšana F-12 klasē) un Maksims (diska mešana un šķēpa mešana F-46 klasē).

Pa vienam sportistam piedalīsies vēl četros sporta veidos. Paralimpiskajā iejādē ar zirgu "King of the Dance" startēs Snikus, velobraukšanā - Oskars Gailišs, četrās peldēšanas disciplīnās piedalīsies parapeldētājs Jurijs Semjonovs, bet šaušanas arēnā cīnīsies Margita Kanopka.

Vietu spēlēs bija izcīnījis arī paravieglatlēts Edgars Bergs, kurš bija kvalificējies lodes grūšanas sacensībām F-35 medicīnas grupā, taču viņš veselības apsvērumu dēļ no starta Parīzē atteicās.

Plānots, ka spēlēs 22 sporta veidos, sadalot 549 medaļu komplektus, sacentīsies apmēram 4400 sportistu.

Eritrejas, Kiribati un Kosovas sportisti paralimpiskajās spēlēs startēs pirmo reizi.

Pēc Krievijas 2022.gadā ar Baltkrievijas atbalstu īstenotā iebrukuma Ukrainā abu agresorvalstu sportistiem ir atļauts piedalīties spēlēs vien individuāli. Sportisti un apkalpojošais personāls, kas aktīvi atbalsta Krievijas karadarbību Ukrainā, nedrīkst piedalīties sacensībās. Tāpat startēt nedrīkst sportisti un sacensībās piedalīties apkalpojošā personāla pārstāvji, kuri ir Krievijas vai Baltkrievijas spēka struktūru darbinieki.

Sportistiem jāatbilst arī starptautisko federāciju antidopinga noteikumiem, un šo valstu karogi, himnas un nacionālie simboli netiks demonstrēti sacensību laikā.

Pirms trim gadiem Tokijā Latvijas delegācija izcīnīja piecas medaļas. Sudraba godalgu diska mešanā izcīnīja Krūmiņa diska mešanā, kā arī Snikus iejādes individuālajās sacensībās un brīvā stila disciplīnā, bet bronzas medaļu - Apinis diska mešanā un Krūmiņa - šķēpa mešanā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Sports Parīzē noslēgtas paralimpiskās spēles

Svētdien "Stade de France" stadionā tika noslēgtas Parīzes vasaras paralimpiskās spēles.

Lasiet arī

Sports Diāna Krūmiņa kļūst par Parīzes paralimpisko spēļu čempioni šķēpa mešanā

Latvijas paravieglatlēte Diāna Krūmiņa otrdien Parīzes paralimpiskajās spēlēs kļuva par čempioni F-55 grupā šķēpmešanā, atkārtojot 2016.gadā Riodežaneiro iespēto.

Sports Četri Latvijas sportisti startē Parīzes paralimpiskajās spēlēs

Šodien Parīzes paralimpiskajās spēlēs startēs četri Latvijas pārstāvji.

Sports Apinis kļūst par Parīzes paralimpisko spēļu vicečempionu diska mešanā

Latvijas parasportists Aigars Apinis svētdien kļuva par Parīzes paralimpisko spēļu vicečempionu diska mešanas sacensībās F-52 medicīnas grupā, taču latvietim vēl ir iespēja izcīnīt arī zelta medaļu.