• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Par Latvijas dalību Parīzes paralimpiskajās spēlēs spriedīs pēc Ukrainas lēmuma

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 21:12, 06.10.2023


Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) gaidīs Ukrainas lēmumu un pagaidām nav formulējusi pozīciju, vai Latvijas sportisti piedalīsies Parīzes paralimpiskajās spēlēs, ja tajās piedalīsies arī sportisti no Krievijas un Baltkrievijas.


Foto: LETA

Kā norādīja ministrijā, tā savu redzējumu varētu paust pēc tam, kad tiks saņemts Ukrainas sportistu viedoklis, kā arī pieņemti lēmumi starptautiskajās organizācijās.

Šodien izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) un IZM Sporta departamenta direktors Vladimirs Šteinbergs tikās ar Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidenti Daigu Dadzīti un organizācijas ģenerālsekretāri. Tikšanās laikā iesaistītās puses vienojušās "par stingru nostāju", ka Krievijas un Baltkrievijas sportisti nedrīkst piedalīties Parīzes paralimpiskajās spēlēs.

Uz jautājumu, vai sarunā tika formulēta pozīcija, vai Latvijas sportistiem tiks ļauts piedalīties Parīzes paralimpiskajās spēlēs, ja tomēr tajās piedalīsies arī agresorvalstu sportisti, IZM atbildēja, ka "neskriešot notikumiem pa priekšu" un vispirms gaidīšot Ukrainas sportistu viedokli un lēmumus starptautiskajās organizācijās.

Tuvāko mēnešu laikā esot plānotas vairākas tikšanās, lai vienotos par tālāko rīcību, tai skaitā Eiropas Paralimpiskās komitejas valdes sēde par vienotu Eiropas valstu nostāju, kā arī kopīgs darbs ar kolēģiem no Ukrainas, pauda ministrijā.

Ir valstis, kur sports un politika ir nošķirti, bet tas noteikti nav Krievijas gadījums, kas sportu un sportistus izmanto kā platformu propagandai, tāpēc nav pieņemama arī Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalība spēlēs zem "neitrāla karoga", pārliecināta IZM.

Jau ziņots, ka Starptautiskā Paralimpiskā komiteja (IPC) septembrī kongresā Bahreinā balsoja pret Krievijas sportistu nepielaišanu Parīzes paralimpiskajās spēlēs. Kaut arī Krievija jau ilgāk nekā pusotru gadu karo Ukrainā, vienlaikus 74 IPC dalībvalstis nobalsoja par Krievijas sportistu dalību spēlēs neitrālā statusā, 65 balsoja pret, un 13 valstis atturējās.

Iepriekš Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) norādīja, ka laikā, kad Krievija ar Baltkrievijas atbalstu turpina nogalināt Ukrainas iedzīvotājus, iznīcināt Ukrainas civilos objektus, tajā skaitā sporta infrastruktūru, nav iedomājams, ka Krievijas un Baltkrievijas sportisti varētu piedalīties starptautiskajās sporta sacensībās. Latvija viennozīmīgi nosoda Starptautiskās Paralimpiskās komitejas lēmumu atļaut sacensībās piedalīties Krievijas sportistiem neitrāla sportista statusā, uzsvēra Siliņa.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Sabiedrība Noraida priekšlikumu kandidātu sarakstus iesniegt būtiski agrāk pirms vēlēšanām

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti šodien noraidīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšlikumu partiju deputātu kandidātu sarakstus prasīt iesniegt ne vēlāk kā 120 dienas jeb četrus mēnešus pirms vēlēšanām.

Sabiedrība VDD komentē «TikTok» un «Telegram» iespējamu bloķēšanu Latvijā

Lēmumam par sociālo tīklu "TikTok" un "Telegram" iespējamu bloķēšanu ir jābūt politiskam, turklāt, lai šāds risinājums būtu efektīvs, par ierobežošanu būtu jāvienojas vismaz visām trim Baltijas valstīm, šādu vērtējumu vēstulē Saeimai paudis Valsts drošības dienests (VDD).

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.