• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Futbola virslīgā notiek kārtējais derbijs starp RFS un Riga komandām

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 11:04, 16.09.2023


Šodien "LNK Sporta parkā" "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 29.kārtā notiks šosezon ceturtais savstarpējais galvaspilsētas lielklubu RFS un "Riga" derbijs.



Mačs sāksies plkst.16, tiešraidē to pārraidot kanālam LTV7.

Pēc 28 kārtām "Riga" ir līderpozīcijā, par trīs punktiem jeb vienas uzvaras tiesu apsteidzot RFS.

Pirmā apļa savstarpējā spēlē komandas cīnījās neizšķirti 1:1. Divi svarīgi lēmumi šajā mačā tika pieņemti ar VAR palīdzību - devītajā minūtē pēc video atkārtojuma izpētes sarkano kartīti saņēma "Riga" uzbrucējs Usejnu Njangs, bet pamatlaika beigās ar video asistenta palīdzību tika piešķirts 11 metru soda sitiens uz RFS vārtiem, kuru realizēja Duglass Aurēliu. Otrajā aplī tika fiksēts vēl viens kaujiniecisks neizšķirts, bet bez gūtiem vārtiem - 0:0.

Tāpat uzvarētājs netika noskaidrots arī trešajā aplī, kad RFS, pateicoties Emersona Deusleisānu un Sedrika Kuadio vārtiem, ieguva vadību ar 2:0, taču Glodī Ngondā pirmā puslaika beigās vienus vārtus atguva un otrā puslaika kompensācijas laikā 2:2 izrāva Brians Penja.

RFS iepriekšējā kārtā bija iespēja panākt "Riga" komandu turnīra tabulā, taču pēc tam, kad konkurente ar 3:5 zaudēja "Jelgavai", dienu vēlāk netika izmantota iespēja uzvarēt "Valmieru" (0:1).

Vēl šodien "Jelgava" Zemgales Olimpiskā centra Jāņa Lūša stadionā plkst.14 tiksies ar "Daugavpili". Spēli rādīs kanālā TV4.

Jelgavnieki uzvarējuši divos mačos pēc kārtas, turpretī daugavpiliešiem ir piecu zaudējumu sērija. "Jelgava" ir turnīra tabulas otrās puses līdere, savukārt "Daugavpilij" jācīnās par pirmspēdējās vietas atstāšanu un izvairīšanos no pārspēlēm.

29. kārtas noslēgumā svētdien "Liepāja" savā laukumā tiksies ar "Valmieru" un "Tukums 2000"/"Telms" mājās uzņems Salaspils "Super Nova".

Piektdien kārtas ievadā "Audas" komanda Rīgā ar 3:1 uzvarēja "Metta" futbolistus, kopvērtējumā pakāpjoties uz trešo vietu, kuru ieņems vismaz līdz svētdienai.

Turnīra tabulas galvgalī ar 70 punktiem 28 spēlēs ir "Riga", kurai ar 67 punktiem seko RFS, šīm komandām pēdējā aplī cīnoties par čempiontitulu. Trešā ar 29 mačos 45 punktus guvusī "Auda", kurai ar 43 punktiem 28 cīņās seko "Liepāja" un ar 41 punktu 27 dueļos - "Valmiera". Sestā ir "Jelgava" ar 33 punktiem, tālāk ir "Metta" ar 29 punktiem, "Tukums 2000"/"Telms" ar 27 punktiem, "Daugavpils" ar 25 punktiem un pēdējo, desmito pozīciju ieņem Salaspils "Super Nova" ar astoņiem punktiem.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.