• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvietes parāda raksturu, bet tomēr zaudē svarīgo spēli pret Melnkalni (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 14:04, 18.06.2023


Latvijas sieviešu basketbola izlase svētdien Telavivā Eiropas čempionāta finālturnīrā zaudēja Melnkalnei, un Latvijas iespējas cīnīties izslēgšanas spēlēs būs atkarīgas no Grieķijas - Spānijas dueļa.


Foto: FIBA

Latvija zaudēja Melnkalnei ar 58:61 (16:12, 14:12, 10:21, 18:16).

Latvijas izlasē 23 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Anete Šteinberga, 15 punktus guva Kitija Laksa, bet no pārējām basketbolistēm neviena neguva vairāk par pieciem punktiem.

Pretiniecēm izcilu spēli aizvadīja Nataša Maka, gūstot 20 punktus un izcīnot 20 atlēkušās bumbas. 11 punktus guva Jeļena Vučetiča, bet desmit - Božica Mujoviča'.

Melnkalnietes labāk cīnījās par atlēkušajām bumbām (43:29), bet vairāk kļūdījās (18:11).

Latvija izslēgšanas spēlēs vēl var iekļūt, ja Grieķija pārspēj Spāniju.

Melnkalne izcīnījusi divus panākumus trijās cīņās un jau iekļuvusi "play-off" turnīrā. Trijās spēlēs viena uzvara ir Latvijai, divās - Grieķijai un Spānijai.

Pirmās grozu guva melnkalnietes, pēc spēlētām pusotrām minūtēm Milicai Jovanovičai panākot 2:0. Nākamajā uzbrukumā tālmetienu trāpīja Kitija Laksa (3:2).

Pēc 5:6 divus tālmetienus trāpīja Ieva Pulvere un Kate Vilka, panākot 11:6, bet pēc precīza Aleksas Gulbes divpunktu metiena sasniedza lielāko pārsvaru pirmajās desmit minūtēs - 16:7. Ceturtdaļas beigās melnkalnietes par pieciem punktiem samazināja atpalicību rezultātā.

Pēc otrajā ceturtdaļā Sofijas Živaljevičas gūtiem diviem punktiem Melnkalne pietuvojās līdz 14:16.

Līdzīgā cīņā puslaiku ar 30:24 pēc Laksas un Anetes Šteinbergas tālmetieniem savā labā noslēdza Latvija.

Pēc Laksas divpunktu metiena otrā puslaika sākumā tika panākta vadība ar 32:24. Tomēr pēc tam, līderes lomu uzbrukumā uzņemoties Natašai Makai, kura ceturtdaļā guva astoņus punktus, bet divus tālmetienus iemetot Jeļena Vučetiča, Melnkalne izvirzījās vadībā ar 45:38.

Šteinbergai iemetot divus soda metienus, pēdējā ceturtdaļa tika sagaidīta ar rezultātu 40:45.

Pēdējā ceturtdaļā pēc Paulas Strautmanes tālmetiena izdevās pietuvoties līdz 45:47, taču tūlīt Božica Mujoviča iemeta trīspunktu metienu, un melnkalnietes cīņas turpinājumā saglabāja vismaz piecu punktu pārsvaru līdz brīdim, kad minūti un 36 sekundes līdz mača beigām tālmetienu iemeta Laksa, panākot 56:59.

Pēdējā Melnkalnes uzbrukumā Latvija nepārkāpa noteikumus, Laksa nebija tālu no bumbas pārķeršanas, taču, kaut arī Melnkalnes uzbrukums palika bez gūtiem punktiem, atbildes uzbrukumam latvietēm palika vien 2,1 sekunde.

Tāls Šteinbergas tālmetiens mērķi nesasniedza.

Pēc Latvijas - Melnkalnes cīņas Telavivā notiks divas B grupas spēles, kurās plkst.15.15 Beļģija cīnīsies ar Itāliju, bet plkst.18 Čehija spēlēs pret Izraēlu. Dienas pēdējā mačā plkst.20.45 laukumā dosies Spānija un Grieķija.

Ļubļanā plkst.13.15 Vācija spēlēs ar Lielbritāniju, plkst.16 Ungārija spēkosies ar Serbiju, plkst.19 Slovēnija aizvadīs maču ar Franciju, bet dienas pēdējā spēlē plkst.21.45 tiksies Turcija un Slovākija.

Cīņa par Eiropas čempionāta medaļām notiks līdz 25.jūnijam.

Eiropas čempionāta finālturnīra pirmais posms risinās divās valstīs. A un B grupu komandas spēlē Telavivā, C un D grupas - Ļubļanā.

Komandas cīnās arī par piecām ceļazīmēm uz 2024.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā vieta kā rīkotājvalstij jau garantēta Francijas izlasei.

Par 2021.gada Eiropas čempionēm kļuva serbietes, kuras finālā pieveica Francijas basketbolistes. Francūzietēm tas bija piektais zaudētais fināls pēc kārtas. Bronzas godalgas izcīnīja Beļģijas izlase.

Latvijas valstsvienības sastāvs Eiropas čempionātā:

Paula Strautmane (Lasevas Duržeļas "Cadi La Seu", Spānija), Ketija Vihmane (Zārluī "Royals", Vācija), Karlīne Pilābere (Pati "Alma", Itālija), Aija Jurjāne, Ieva Pulvere (abas - Stambulas "Galatasaray", Turcija), Anete Šteinberga (Buržas "Tango", Francija), Ilze Jākobsone, Marta Miščenko, Kate Vilka, Vanesa Jasa (visas - "TTT Rīga"), Aleksa Gulbe (Saragosas "Casademont", Spānija), Kitija Laksa (Boloņas "Virtus Segafredo", Itālija).

Melnkalnes izlases sastāvs:

Nataša Maka (Ļubļinas AZS UMCS, Polija), Bojana Kovačeviča (Lasevas Duržeļas "Cadi La Seu", Spānija), Sofija Živaljeviča (Gdiņas "Arka", Polija), Jovana Pašiča ("ASA Jerusalem", Izraēla), Zorana Radoniča, Dragana Živkoviča, Maja Bigoviča, Ksenija Ščepanoviča, Marija Levkoviča (visas - Podgoricas "Budučnost", Melnkalne), Božica Mujoviča (Banska Bistricas "Slavia", Slovākija), Jeļena Vučetiča (Brenas "Royal Castors", Beļģija), Miliča Jovanoviča (Miškolcas DVTK, Ungārija).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Kriminālziņas Muita atklāj 10,4 miljonu nelegālu cigarešu kravu

Muitnieki septembra sākumā Liepājas ostā atklājuši 520 000 paciņu jeb 10,4 miljonus nelegālu cigarešu "Marlboro", kas bija noslēptas kādā kravas automašīnā, kas bija ceļā uz Vāciju, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).