• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aparjodam un Bērziņam astotā un devītā vieta Pasaules kausa posmā

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
VS.LV 14:19, 05.02.2023


Latvijas kamaniņu braucēji Kristers Aparjods un Gints Bērziņš svētdien Altenbergas trasē Vācijā Pasaules kausa kamaniņu sportā sestajā posmā izcīnīja attiecīgi astoto un devīto vietu, bet juniors Kaspars Rinks bija 18.pozīcijā.


Foto: LETA

Uzvaru divu braucienu summā izcīnīja vācietis Makss Langenhans, kurš otrās vietas ieguvēju, itāli Dominiku Fišnalleru pārspēja par 0,238 sekundēm, bet trešo pozīciju ieņēmušais vācietis Fēlikss Lohs zaudēja 0,332 sekundes.

Aparjods atpalika 0,984 sekundes, bet Bērziņš bija vēl 0,098 sekundes lēnāks. Rinkam bija 2,373 sekunžu deficīts pret uzvarētāju.

Pirmajā braucienā ātrākais bija Langenhans, bet Bērziņš ar 0,524 sekunžu deficītu bija septītais. Aparjods brauciena gaitā bija līderpozīcijā, taču pieļāva kļūdu un uzrādīja desmito rezultātu 0,820 sekundes lēnāku par Langenhanu. Rinks atpalika 1,773 sekundes, kas deva 21.vietu.

Otrajā braucienā Aparjods uzrādīja piekto rezultātu, kas summā ļāva pakāpties uz astoto vietu un apsteigt Bērziņu, kurš braucienā sasniedza devīto rezultātu. Rinkam braucienā bija 11.vieta, kas arī palīdzēja veikt kāpumu.

Langenhans otrajā braucienā par 0,011 sekundēm piekāpās Fišnalleram, taču nosargāja pirmo vietu.

Aparjods ar 438 punktiem kopvērtējumā ieņem piekto vietu, labāko trijniekam zaudējot 15 punktus, Bērziņš ar 320 punktiem ir astotais, bet Rinks ar 23 punktiem ieņem 35.pozīciju. Līderpozīcijā ar 605 punktiem ir Fišnallers.

Vīriešu sacensībās startēja 28 kamaniņu braucēji.

Plkst.14.45 paredzēta komandu stafete, kurā Latvijas komandu, visticamāk, pārstāvēs Elīna Ieva Vītola un divnieks Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kā arī labāko rezultātu svētdienas sacensībās uzrādījušais sportists vīriešu sacensībās.

Jau ziņots, ka sestdien sieviešu sacensībās augstāko rezultātu sasniedza Vītola, kura izcīnīja piekto vietu. Vīriešu divnieku sacensībās Bots/Plūme ieņēma trešo vietu, bet starp sieviešu divnieku ekipāžām Latvijas duets Anda Upīte/Sanija Ozoliņa palika uzreiz aiz labāko trijnieka.

Vācijā notiks arī nākamais Pasaules kausa posms, sportistiem no 10. līdz 12.februārim sacenšoties Vinterbergā. Nedēļu vēlāk astotais posms notiks Šveices trasē Sanktmoricā, bet sezonas noslēgums iecerēts nedēļu vēlāk Vinterbergā, kur sportisti atkārtoti sacentīsies no 24. līdz 26.februārim.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» turnīra otrajā kārtā tiekas ar Bouzasu-Maneiro

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušo spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro.

Sports Mediji: Klārka parakstīs astoņu gadu vienošanos ar Nike

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) draftā ar pirmo numuru izvēlētā Keitlina Klārka tuvākajā laikā parakstīs ievērojamu vienošanos ar sporta zīmolu "Nike", informē Ziemeļamerikas mediji.

Sports Akcijā aicinās iedzīvotājus lifta vietā izmantot kāpnes

Lai atgādinātu par fizisko aktivitāšu nozīmīgumu ikdienā, šodien norisinās akcija "Diena bez lifta 2024", aģentūru LETA informēja Latvijas Tautas sporta asociācija.

Lasiet arī

Sports Vītolai Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā Siguldā otrā vieta

Latvijas pārstāve Elīna Ieva Vītola sestdien Siguldā Pasaules kausa astotajā posmā kamaniņu sportā ieņēma otro vietu, sestā finišēja Zane Kaluma, septītā - Kendija Aparjode un astoto - Sigita Bērziņa.

Sports Aparjods izcīna uzvaru Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods svētdien Oberhofā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa sestajā posmā, kamēr Gints Bērziņš ierindojās 12.pozīcijā.

Sports Latvijas kamaniņu braucējiem pirmā vieta PK posma komandu stafetē

Latvijas kamaniņu braucēji Elīna Ieva Vītola, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Kristers Aparjods un Anda Upīte/Kitija Bogdanova svētdien Altenbergā ieņēma pirmo vietu Pasaules kausa posma komandu stafetē.

Sports Elīna Ieva Vītola izcīna otro vietu Pasaules kausa posmā

Latvijas kamaniņu braucēja Elīna Ieva Vītola svētdien Altenbergā Pasaules kausa piektajā posmā izcīnīja sudraba godalgu, Kendija Aparjode ierindojās devītajā pozīcijā, bet Sigita Bērziņa noslēdza sacensības 14.vietā.